publicat în: Arhivă

Biserica Memoriala Mihai Viteazul din Alba Iulia

Ocazie: 21 de ani de la canonizarea Sfântului Siluan Athonitul şi slujbă de Priveghere în cinstea acestuia, la Alba Iulia

Miercuri, 26 noiembrie 2008, se împlinesc 21 de ani de la canonizarea Sfântului Siluan Athonitul, proclamat ca sfânt şi dascăl apostolic şi profetic al Bisericii în data de 26 noiembrie 1987.


Tot astăzi se împlinesc doi ani de la sfinţirea Bisericii Memoriale Mihai Viteazul din Alba Iulia, care atunci a primit şi hramul Sfântul Siluan.


Marţi seara de la ora 18.00 se va oficia slujba Privegherii care va cuprinde Vecernia mare cu Litia, Utrenia şi Sfânta Liturghie.


Cuviosul Siluan Athonitul, unul dintre cei mai mari sfinţi din secolul XX, este prăznuit de Biserica Ortodoxă în fiecare an la data de 24 septembrie şi la 26 noiembrie – ziua canonizării lui.


Vă reamintim faptul că de mai mulţi ani la Biserica Memorială Mihai Viteazul se oficiază săptămânal (vinerea) Paraclisul Cuviosului Siluan Athonitul, iar Grupul psaltic „Lumină Lină” care cântă la strana bisericii a editat un CD cu Paraclisul Cuviosului şi de Dumnezeu Purtătorul Părintele Nostru Siluan Athonitul.