Iata cum am slabit si – ma mentin – Reguli Generale

Ştiu că este o mare problemă să scapi de kilograme (deşi este foarte simplu să iei în greutate) chiar dacă există mii de reţete, pastile, prafuri, ceaiuri, care de fapt nu prea ajută şi de aceea aş dori să împărtăşesc membrilor grupului Lacasuri Ortodoxe dieta cu care am slăbit 27 kilograme în 5 luni (fără să-mi fie foame sau să mă simt rău), recomandată de prietena mea (ea a scăpat de 30 de kilograme); de fapt, mai mulţi prieteni şi cunoscuţi s-au folosit de regim şi m-au sfatuit sa-l “divulg” si altora, alaturi de parintele duhovnic. Este indicat ca cei ce care doresc să înceapă o dietă să ceară totusi sfatul medicului, intrucat eu personal nu am cunostinte in domeniu si nu vreau sa implice vreo raspundere de acest gen dieta recomandata. Cunostintele mele preotese (unele cunoscute prin intermendiul grupului) m-au rugat sa formulez varianta de post pentru zilele de luni, miercuri si vineri sau in posturile randuite de Biserica. Parintele duhovnic mi-a recomandat acelasi lucru, prin urmare veti tine si post!

Mai sus, se afla Toolbarul (bara) LACASURI ORTODOXE care va va aparea pe pagina dvs, iar spre dreapta ei veti gasi pe ea, casuta DIETA. In fiecare zi veti da click pe caseta DIETA si veti putea citi meniul actualizat.

Puteti descarca toolbarul Lacasuri Ortodoxe dand click aici. [https://www.lacasuriortodoxe.ourchurchtoolbar.com]

În mod normal, se slăbesc minimum 2 kilograme pe săptămână. O persoană cu greutate corporală mult peste cea normală, va slăbi mai repede decât o persoană slabă, care are de pierdut doar câteva kilograme, ştiindu-se că o persoană grasă consumă mai multe calorii decât una slabă, pentru aceeaşi activitate susţinută.

Se trece la etapa următoare numai atunci când, într-o săptămână de regim, se pierde mai puţin de 1 kilogram, iar organismul nu mai răspunde la fel la acelaşi regim, fiind necesară reducerea, cu puţin, a numărului de calorii consumate.

Desigur că, dacă aţi slăbit cât vă doreaţi, vă puteţi opri din regim imediat, începând perioada de întreţinere. Pe măsură ce veţi parcurge această dietă, veţi învăţa şi ce este sănătos să mâncaţi, având mai multă grijă, pe viitor, cu consumurile hipercalorice. O cântărire regulată, odată ce aţi încheiat acest regim şi aţi ajuns la greutatea dorită, vă va ajuta să vă menţineţi şi, dacă observaţi schimbări în greutate, veţi şti ce să faceţi.

Bucura-te de dieta, descarcand toolbarul Lacasuri Ortodoxe de aici. [https://www.lacasuriortodoxe.ourchurchtoolbar.com]

REGULI GENERALE * MENIUL ESTE CONCEPUT ASTFEL INCAT ORICE VIZITATOR AL SITE-ULUI NOSTRU SA-L POATA INCEPE ORICAND DORESTE (alegand din anuntul zilnic de pe TOOLBAR-u Lacasuri Ortodoxe, variantele etapei 1, de start).

Cântărirea trebuie făcută săptămânal, dimineaţa, desigur, cu cât mai puţine haine, sau macar aproximativ aceleaşi.

În meniul care urmează, sunt calculate caloriile, grăsimile, zaharurile, hidrocarbonaţii, deci nu puteţi combina, de exemplu, prânzul dintr-o zi şi cina din altă zi, este indicat să urmaţi meniul din ziua respectivă întocmai. Puteţi, însă, să alegeţi, din cadrul aceleiasi etape, ziua dorită.

Când cantităţile nu sunt specificate, se poate mânca oricât din acel aliment.

În fiecare zi se beau 2 l de lichide: apă (plată sau minerală), ceai de plante, limonadă, toate fără zahăr, eventual cu îndulcitor (de preferat zaharina simplă din farmacii, pentru a evita aspartamul sau ciclamatul care sunt cancerigene). Se pot bea şi sucuri light, dar nu sunt indicate, pentru sănătatea dumneavoastră. Ceaiurile diuretice se pot consuma, după nevoi, 2-4 căni pe zi.

Când se mănâncă legume (crude sau congelate), sunt interzise: mazărea, porumbul, cartofii, fasolea boabe, lintea, bamele.

Când se specifică salate sau legume se pot folosi orice fel de legume, fără cele interzise, crude sau fierte, după gust. (se pot adăuga sau înlocui complet cu ciuperci)

Când se mănâncă peşte, este indicat să alegeţi dintre: ton, pegasus, păstrăv, macrou, merluciu.

Cerealele trebuie să fie integrale, de tipul Fitness, Romvac sau Sanevita.

Laptele trebuie să aibă grăsime 1.8% sau mai puţin.

Iaurtul care se consumă trebuie să aibă maximum 1% grăsime.

Brânza folosită trebuie să aibă mai puţin de 6% grăsime (găsiţi în comerţ: perle de brânză cu smântână – grăsime 2-4%, brânzică de casă – grăsime 6%, cremă de brânză fitness – grăsime 2-4% etc.); când se specifică telemea, se poate mânca orice fel de brânză.

Şunca este indicat să fie de Praga sau de pui sau de curcan.

Când se mănâncă pui, ar fi bine să fie piept (se poate folosi şi cel afumat din comerţ).

Folosiţi maximum 1 lingură de ulei pe zi.

Puteţi consuma cel mult 1 linguriţă de muştar şi una de ketchup pe zi.

Condimentele pot fi folosite după gust, inclusiv ceapă, usturoi, scorţişoară etc.

Bucura-te de dieta, descarcand toolbarul Lacasuri Ortodoxe de aici. [https://www.lacasuriortodoxe.ourchurchtoolbar.com]

Atentie! Cafeaua poate fi inlocuita cu ceai sau poate lipsi cu desavarsire. In plus, daca doriti sa mai beti o cafea, oricand, in cursul zilei, puteti sa o faceti, fara probleme. Daca unul din alimente nu va place sau nu doriti sa-l consumati, il puteti scoate din meniu.

Programul de masă (plus-minus 1 oră):Micul dejun – până în ora 9

Gustare – 11Prânz – 14Gustare – 17Cina – 19 Orele de masă indicate trebuie păstrate cu o marjă de 1 oră în plus sau minus. Dacă nu aţi reuşit să mâncaţi în acest timp, este de preferat să săriţi peste masa respectivă, pentru că oricum s-ar suprapune cu următoarea.

Gustările de la orele 11 şi 17 constau dintr-un fruct din lista următoare: 1 măr, 1 portocală, 1 grapefruit, 3 kiwi, 3 felii de ananas proaspăt, 1 pară, ½ pomelo, 3 mandarine, 5 căpşune, 2 felii de pepene verde sau galben, 2 nectarine, 1 piersică, 6 caise, 1 mango, 1 pumn de cireşe. Nu se mănâncă banane sau struguri.

Dieta se împarte în trei etape, care, ţinute în ordine, duc la pierderea numărului de kilograme dorit, păstrându-vă şi sănătatea. Desigur, este bine să vă ţineţi la curent medicul cu starea dumneavoastră de sănătate, repet, şi să vă faceţi regulat analizele. Noi ne absolvim de orice raspundere in acest sens, precum si site-ul Lacasuri Ortodoxe prin administratia sa care, cu multa bunavointa, a acceptat sa ne gazduiasca. Doamne ajuta!

Pentru urmatoarele zile urmariti (deci, zilnic) toolbar-ul Lacasuri Ortodoxe. Exemplu: luni primiti meniul pentru marti, miercuri si joi; marti primiti meniul pentru zilele de miercuri, joi si vineri …si asa mai departe, pentru a sti ce alimente sa cumparati, din timp – nimic sofisticat – eu chiar nu mi-as fi permis sa cumpar ori sa recomnad ceva prea scump). In timp, vor exista postate si etapele 2 si 3 pentru cei ce vor avea nevoie de acestea. Deci, de acum, discutam si primiti meniurile fara obligatii pe TOOLBAR.

MENIUL ESTE CONCEPUT ASTFEL INCAT ORICE VIZITATOR AL SITE-ULUI NOSTRU SA-L POATA INCEPE ORICAND DORESTE (alegand din anuntul zilnic de pe TOOLBAR-ul Lacasuri Ortodoxe, variantele etapei 1, de start). Asa incat puteti incepe si de azi, indiferent de data la care ne aflam, dar, numai prin toolbarul Lacasuri Ortodoxe [https://www.lacasuriortodoxe.ourchurchtoolbar.com] !

Bucura-te de dieta, descarcand toolbarul Lacasuri Ortodoxe de aici. [https://www.lacasuriortodoxe.ourchurchtoolbar.com]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.