Pacatul din viata ta

Exista pacate mari si pacate mici? Care este plata pacatului?

De ce oamenii spun ca unele pacate sunt mari si altele mici?

Pe buna dreptate, unele pacate au un grad ridicat de gravitate. Cu cat un pacat afecteaza mai multe relatii, putem spune ca pacatul este mai grav. Dar, in esenta, pacatele intristeaza in aceeasi masura pe Dumnezeu.

De ce? Pentru ca pacatul ne indeparteaza de Creator.

Tot ceeace facem cu voie proprie stiind ca acea fapta sau atitudine contravine Legii Lui Dumnezeu se numeste PACAT.

Plata pacatului?… cu siguranta, moartea. Adica acel hau de netrecut, dintre saracul Lazar si bogatul cel nemilostiv.

Cum reuseste pacatul sa ne amageasca?

Pacatul intotdeauna iti arata ce castigi, dar niciodata nu iti arata ce pierzi.

Exemplu? Eva in gradina Edenului. Ce i-a aratat satana?… Pai se ne amintim:

“De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat şi plăcut ochilor la vedere şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă, a luat din el şi a mâncat şi a dat bărbatului său şi a mâncat şi el.” Facerea Cap3:6

Inchipuiti-va acum ca satana i-ar fi aratat si pierderile:

“Vei fi izgonita din gradina, vei naste cu suferinta, te vei trudi toata viata ta, te vei certa cu barbatul, vei fi subjugata, vei avea doi fii, iar cel mai mare il va omora pe cel mai mic, vei lucra din greu pamantul pentrut a-ti procura hrana, vei fi pribeaga, vei suferi de frig, de cald, de boli….”

Ar mai fi mancat Eva? A meritat placerea de o clipa?

Daca esti constient de problema pacatului din viata ta, sa stii ca Dumnezeu mai ofera si azi sanse. El este medicul care are mila si mai face interventii chirurgicale la nivelul sufletului tau. El te poate elibera, taind si scotand acest rau din viata ta, pentru a deveni un om liber si sanatos.

Indrazneste, cere-I aceasta, si nu vei fi dezamagit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.