Ajutorul sfinţilor pentru vindecarea bolnavilor

 Sectorul de asistenţă socială din cadrul Episcopiei Dunării de Jos a organizat ieri, 24 noiembrie a.c., cu binecuvântarea Preasfinţitului Casian, Chiriarhul locului, programul liturgic şi catehetic „Ajutorul sfinţilor pentru vindecarea bolnavilor”, desfăşurat în incinta Spitalului de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, ocazie cu care au fost aduse spre închinare moaştele Sfântului Mucenic Dasie de la Durostor şi ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul.

Mai întâi a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de către preoţii capelani din spitale, unităţi militare şi penitenciar, în prezenţa cadrelor medicale şi a bolnavilor. În încheierea slujbei, pr. Ionel Rotaru, consilierul Sectorului social, a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, în care a subliniat importanţa slujirii şi a dragostei de care trebuie să dăm dovadă faţă de aproapele nostru aflat în suferinţă, mai ales în astfel de instituţii.

Programul a continuat cu vizitarea tuturor saloanelor spitalului, unde bolnavii au avut astfel posibilitatea de a cinsti sfintele moaşte, sărutându-le cu evlavie şi cerând ajutorul sfinţilor pentru tămăduirea sufletească şi trupească. Evenimentul de astăzi se înscrie în programul manifestărilor organizate de către Episcopia Dunării de Jos în luna noiembrie, cu prilejul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul eparhiei şi al întregului neam românesc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.