Proiect de HOTARARE referitor la numarul autorizatiilor de munca pentru straini, in 2012

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale anunta Proiectul de HOTĂRÂRE privind stabilirea numărului autorizaţiilor de muncă ce pot fi eliberate străinilor in anul 2012.

Conform Proiectului, hotararea “stabileşte un număr total de 5.500 de autorizaţii de muncă ce vor fi eliberate în anul 2012 străinilor care doresc să se încadreze în muncă sau să presteze muncă în România în baza deciziei de detaşare a unui angajator persoană juridică străină, defalcate pe tipuri de autorizaţii de muncă, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 56/2007 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, aprobată prin Legea nr. 134/2008, cu completările și modificările ulterioare.

(2) Tipurile şi numărul de autorizaţii de muncă care pot fi acordate străinilor în anul 2012, sunt următoarele: a) Autorizaţii de muncă pentru lucrători permanenţi – 3.000; b) Autorizaţii de muncă pentru lucrători detaşaţi – 700; c) Autorizații de muncă pentru lucrători înalt calificați – 1.000;d) Autorizaţii de muncă pentru lucrători sezonieri – 100; e) Autorizaţii de muncă nominale – 100; f) Autorizaţii de muncă pentru lucrători stagiari – 200; g) Autorizaţii de muncă pentru sportivi – 300; h) Autorizaţii de muncă pentru lucrători transfrontalieri – 100.” Totusi, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, numarul autorizatiilor poate fi majorat.

Puteti citi integral, proiectul de Hotarare, AICI [https://www.mmuncii.ro/ro/articole/2011-11-22/2388-articol.html] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.