Ordinul ANAF privind criteriile pentru inregistrarea in scopuri de TVA

Monitorul Oficial nr. 824 din 22.11.2011, partea I, a publicat: Ordinul ANAF privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA

Acesta se refera la criteriile, pe baza carora se conditioneaza inregistrarea in scopuri de TVA a societatilor comerciale infiintate in baza Legii nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care sunt supuse inmatricularii la Registrul Comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (1) lit. a) si c) din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare. Actualul Ordin nu se refera la sucursalele din Romania ale persoanelor impozabile care au sediul activitatii economice in afara Romaniei, care au obligatia inregistrarii in scopuri de TVA in Romania, conform art. 153 alin (2) din Codul Fiscal.

Persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA si care sunt supuse inmatricularii in Registrul Comertului, trebuie sa depuna la organele competente, o cerere tip, de inregistrare in scopuri de TVA, in aceeasi zi in care depun la Registrul Comertului cererea de inmatriculare. Acestia trebuie sa cumuleze mai multe criterii, stabilite pe larg in acelasi Ordin.

Puteti consulta, pentru zece zile de la publicarea lui, prezentul Ordin (Monitorul Oficial nr. 824 din 22.11.2011, partea I), AICI [https://www.monitoruloficial.ro/RO/article—e-Monitor—339.html] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.