Preot catolic pedofil condamnat în Tulle: Roma deschide o „anchetă canonică”

Episcopul de Tulle, Bernard Charrier, a declarat luni că o “anchetă canonică” a “fost solicitată la Roma”, după o condamnare la 12 ani de închisoare a unui fost preot, Olivier Guineea, pentru violarea unui minor.

“Acesta aparţinea unei congregaţii romane şi a primit o pedeapsă meritată”, a spus Episcopul de Tulle la o conferinţă de presă, unde totuşi a atras atenţia asupra secretului spovedaniei.

Un preot din USSEL, 96 de ani, la care s-a mărturisit Olivier Guineea, condamnat vineri de către Curtea de Assisi din Corrèze, a explicat juraţilor, în timpul procesului că el nu l-a putut denunţa deoarece era sub „legătura sfântă a spovedaniei”.

“Aş dori să vă reamintesc că un preot este legat de secretul spovedaniei. Dar atunci când vine vorba de fapte extrem de grave, comise împotriva copiilor sau a minorilor, preotul trebuie să facă tot posibilul să se asigure că criminalul sau delicventul îşi asumă responsabilităţile şi se autodenunţă justiţiei. Dacă nu, preotul trebuie să ia asupra sa, responsabilităţile, pe propria conştiinţă”, a continuat Episcopul Charrier.

Olivier Guineea, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat pentru că l-a violat în mai multe rânduri pe unul dintre tinerii săi parohieni, în vârstă de 11 ani, în perioada 1988 – 1994.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.