Dezminţire privind un articol al publicaţiei „Formula AS”

 În publicaţia „Formula AS”, nr. 846, din 21 – 28 noiembrie 2008, a apărut un articol în care se anunţă că s-ar fi pus piatra de temelie unei mănăstiri româneşti la Eghina, în Grecia, pentru care se solicită donaţii în două conturi.
Patriarhia Română dezminte categoric existenţa unei astfel de iniţiative binecuvântate de vrednicul de pomenire Părintele Patriarh Teoctist, aşa cum în mod mincinos se menţionează în respectivul material de presă.

Am încercat să îl contactăm pe pretinsul părinte arhimandrit Visarion Dima la numerele de telefon 0764 390 391 şi 0743 764 484 (publicate în Formula AS). Acesta ne-a precizat că aparţine unei aşa-zise „Biserici a Românilor de

Pretutindeni”, apoi şi-a declinat identitatea şi, ulterior, şi-a închis ambele telefoane.

Evident, fiind vorba de o escrocherie, atenţionăm opinia publică să nu dea curs solicitării şi solicităm publicaţiei Formula AS să dea o dezminţire, adresând totodată rugămintea de a nu mai publica astfel de articole înainte de a verifica în prealabil veridicitatea informaţiilor.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.