publicat în: Arhivă

Sfinţirea demisolului bisericii din Secu – Taşca

În parohia Secu – Taşca din Protopopiatul Piatra Neamţ va avea loc mâine sfinţirea demisolului bisericii cu hramul „Schimbarea la Faţă a Domnului“.

Programul liturgic va începe astăzi cu slujba Vecerniei unită cu Litia cu prilejul serbării hramului, iar mâine-dimineaţă PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, va săvârşi slujba de sfinţire a demisolului şi Sfânta Liturghie, la care este invitat un sobor alcătuit din 20 de preoţi.

„În luna decembrie a anului trecut, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a vizitat parohia noastră şi ne-a sfătuit să sfinţim cât mai curând demisolul bisericii. Astfel, am căutat să îndeplinim sfatul şi îndemnul Înalt Preasfinţitului, care l-a delegat pe PS Calinic Botoşăneanul să oficieze această slujbă. După sfinţirea demisolului, credincioşii vor putea trece prin sfântul altar să se închine, aşa cum este tradiţia“, a declarat pr. paroh Dănuţ Gheorghe Caia.

Lucrările la Biserica „Schimbarea la Faţă a Mântuitorului“ au început în anul 2005, iar în prezent este finalizat demisolul în care se slujeşte de trei ani.