O mamă evreică ultra-ortodoxă acuzată de înfometarea propriului copil

Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim, 24 iulie 2009 / Israel

O mamă evreică ultra-ortodoxă acuzată de înfometarea propriului copil

O mamă evreică ultra-ortodoxă, suspectată că şi-ar fi înfometat în mod deliberat fiul în vârstă de trei ani, a fost acuzată marţi, 4 august 2009, de maltratarea propriului copil.

Femeia a “schimbat regimul alimentar” prescris fiului ei la spital înainte cu o lună de arestarea sa, “conducând astfel la o scădere în greutate a copilului, viaţa acestuia fiind pusă în pericol la un moment dat”, conform actului de acuzare.

Femeia, care aparţinea gruparii evreieşti radicale ultra-ortodoxe Toldot Aaron, a fost arestată la mijlocul lunii iulie.

Fiul ei, cel mai mic dintre cei patru copii, a fost spitalizat, având o greutate de numai 7 kg.

Urmărirea penală împotriva femeii, al cărui nume nu a fost făcut public, a condus la demonstraţii violente. Mii de ultra-ortodocşi din cartierul Mea Shearim din Ierusalim au protestat, conform poliţiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.