Lacasuri Ortodoxe, in centrul ţării, pentru binecuvântările sfinţilor: Minunile de la CODLEA (Inca le mai puteti vedea, nu uitati!)

Lacasuri Ortodoxe: despre Sfinti si Icoane

In centrul ţării, pentru binecuvântările sfinţilor

Un drum până la Codlea nu pare prea greu pentru nicun român, oriunde s-ar afla în ţară, chiar daca trebuie de multe ori, urmare a unei ploi “curatitoare” (dupa spusele localnicilor) sa astepti pe sosea, descongestionarea acesteia de namolul si resturile de copaci aduse de torente – asa cum am patit noi.

Insa de oriunde ai porni, când te apropii de Codlea, coame împădurite de munţi îţi atrag privirea inspre cer. Şi în această perioadă, chiar dacă e noapte, luna plină îţi clarifica orice altădată iti părea înceţoşat.

Linişte, aer pur de munte, calm ardelenesc pus in evidenta si de cantarile deosebite ale parintelui Cristian Pomohaci (ce asigurau un fundal sonor extrem de placut), chipuri prietenoase şi râsete de copii – aşa eşti primit la Biserica Schimbarea la faţă, la orice oră din zi şi din noapte ai ajunge.

O organizare impecabilă, cu gărduleţe şi lanţuri care te direcţionează în biserică (fără să te înfraneze cei care ies), flori, susurul unei fântâni decorative, totul te cheamă la rugăciune într-o Biserică Ortodoxă cu o arhitectură putin neobişnuită la exterior, dar cu căldura specific românească la interior.

Icoana Maicii Domnului aşezată între cei doi sfinţi – în dreapta Cuvioasa Dimitra şi în stânga Sfântul Mucenic Dasie – nu te lasă, parcă, să pleci. Am simţit nevoia unui răgaz acolo, lângă sfinţi. Şi asta părea să li se întâmple tuturor, căci oamenii nu plecau imediat, se aşezau puţin pe băncile din biserică, apoi vedeai aceleaşi chipuri luând rândul inchinarii pentru a doua, a treia oară…

Sfinţii ne-au arătat pacea şi dragostea cerească, ne-au dat un pic din puterea lor şi cu greu am plecat spre case, dar gândurile ne erau tot acolo, în lumea plină de iubire a lor, despre care ne-a mărturisit Biserica Schimbarea la Faţă din Codlea.

P.S.: Toate acestea ne demonstreaza inca o data despre cum media incearca sa manipuleze prezentand evenimentele religioase asa cum le-ar percepe un ateu “inrait,” incercand sa-si intretina sub ascultare propria generatie de consum, cu orice pret, speriata de audienta scazuta in aceasta perioada de criza (se vede, tot ateista).

Cu toate acestea, trebuie sa le multumim si lor, fiindca, fara sa-si dea seama, reusesc sa creeze imaginea unei Romanii care (cinste ei!) “se calca in picioare” (i-realitatea tv zice!) pentru a ajunge mai aproape de Sfinti.

Un articol KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.