publicat în: Arhivă

Accident tragic: trecerea prematură la cele veşnice a Preacucernicului Preot Profesor Doctor Constantin Mihoc, parohul parohiei din Berlin

Comunicat

Arhiepiscopia Ortodoxă a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului anunţă cu profundă durere trecerea prematură şi tragică la cele veşnice a Preacucernicului Preot Profesor Doctor Constantin Mihoc, parohul parohiei din Berlin.

Aseară, 4 august, în cursul unor lucrări de demolare a unei clădiri pe locul căreia urma să ridice o biserică nouă, surparea unui zid l-a surprins, împreună cu un enoriaş al lui, pe nume Nicolae, îngropându-i sub dărâmături.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit Serafim s-a deplasat deja la locul tragediei, unde astă seară va sluji un parastas şi mâine Sf. Liturghie, întru pomenirea celor ce în mod tragic au trecut din această viaţă, Preotul Constantin şi Nicolae, dar şi spre mângâierea familiilor greu încercate de această tragedie.

Având credinţa că Dumnezeu, Căruia Părintele Constantin I-a slujit cu atâta dragoste şi dăruire până în clipa morţii, le va face parte amândurora cu sfinţii cei bineplăcuţi Lui, suntem alături de greu încercatele familii: cea a Părintelui Constantin, formată din Preoteasa Cristina, împreună cu copiii, Teorora, Antuza şi Iustin, precum şi de cea a credinciosului Nicolae.

După încheierea anchetei care se derulează la locul tragediei şi care va dura probabil mai multe zile, trupurile celor răposaţi vor fi transportate în România pentru a fi înmormântate acolo la o dată pe care o vom comunica ulterior.

La locul tragediei, paroheinii văduviţi de plecarea prematură din mijlocul lor a Părintelui Constantin, se roagă aprinzând lumânări, pentru veşnica lui odihnă.

Ne rugăm cu toţii ca Dumnezeu să-i facă parte cu drepţii în viaţa veşnică atât Părintelui Constantin cât şi celui împreună răposat cu el, şi să mângâie greu încercatele familii văduvite prin plecarea prematură din această viaţă a celor doi.


Dumnezeu să-i odihnească.