SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA MĂNĂSTIREA COMANA

În ziua de 6 august, la praznicul Schimbării la Faţă a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Comana.

În cuvântul de învăţătură adresat numeroşilor credincioşi prezenţi, Preasfinţitul Părinte a vorbit despre minunea Schimbării la Faţă de pe muntele Tabor, prin care Mântuitorul le-a dat apostolilor dovada anticipată a învierii şi dumnezeirii Sale şi a mântuirii tuturor celor care vor crede în El.

De asemenea, Preasfinţia Sa a subliniat că pe muntele Tabor s-a descoperit Fiul lui Dumnezeu, care a luat chipul nostru pentru veşnicie, arătându-ne, prin aceasta, suprema apropiere a lui Dumnezeu faţă de noi. Schimbarea la Faţă a însemnat descoperirea Dumnezeirii şi a mesianităţii lui Hristos, ea fiind preludiul tranfigurării noastre spirituale şi învrednicirea de slava şi lumina cerească, aşa cum spunea Sf. Ap. Pavel: „Care va schimba la înfăţişare trupul smereniei noastre, ca să fie asemenea trupului slavei Sale, lucrând cu puterea ce are de a-şi supune Sieşi toate” Filip. 3,21.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.