Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex, ar putea fi legalizate în Albania

Primul-ministru al Albaniei, Sali Berisha, a anunţat că partidul său va propune un proiect de lege, pentru legalizarea căsătoriilor dintre persoanele de acelaşi sex.

Albania, ce are o populaţie majoritar musulmană, este una dintre cele mai conservatoare ţări din Europa, unde până în 1995, homosexualii erau declaraţi în afara legii.

Textul proiectului de lege a fost scris de reprezentanţii câtorva O.N.G.-uri, după care a fost propus spre examinare Partidului Democrat, condus de către primul-ministru.

În septembrie, documentul va fi propus parlamentului. Dacă proiectul va fi adoptat, acest lucru va ajuta Albania să se apropie cu încă un pas de Uniunea Europeană, a anunţat vineri, serviciul rus al BBC.

La propunerea lui Berisha, liderii musulmani şi catolici ai ţării au reacţionat deja negativ.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.