publicat în: Arhivă

Sfânta Liturghie Arhierească la Mânăstirea Arnota

Pe data de 02 august 2009, în Duminica a VIII-a după Rusalii, cunoscută şi ca ,,Duminica înmulţirii pâinilor”, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mânăstirea Arnota, ctitoria domnitorului Matei Basarab, care are hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, sărbătorit la data de 08 noiembrie.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, într-o ceremonie deosebită, a întronizat-o ca Stareţă a Mânăstirii Arnota pe monahia Ambrozia, căreia i-a dăruit prin hirotesie şi titlul de Stavroforă. În timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot părintele diacon Petre Sorin Cârmici din oraşul Brezoi, pentru parohia cu hramul Sfântul Gheorghe din oraşul Brezoi, judeţul Vâlcea şi tânărul Constantin Olariu hirotonit întru diacon.

La sfârşitul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, în Cuvântul de Învăţătură rostit, a subliniat importanţa minunii săvârşite de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, minune ce face parte din seria minunilor asupra naturii, arătând totodată şi iubirea Mântuitorului faţă de oameni, iubire ce trebuie să ne călăuzească şi pe noi către aproapele nostru, în această perioadă de criză şi sărăcie materială, dar şi spirituală, prin care trece neamul omenesc.

La acest fericit eveniment a fost prezent şi Părintele Arhim. Dr. Vartolomeu Androne, Exarhul Mânăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, precum şi o seamă de preoţi şi credincioşi din parohiile vecine şi pelerini din ţară şi străinătate.