PS Gurie Gorjeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, a sărbătorit pe data de 5 august opt ani de arhierie

Prea Sfinția Sa s-a născut în data de 31 decembrie 1968 în localitatea Huta-Chiuieşti, Judeţul Cluj din părinții Teodor și Maria. După efectuarea studiilor liceale, între anii 1984-1988 a frecventat cursurile Seminarul Teologic din Craiova între anii 1988-1992, iar apoi cursurile Facultăţii de Teologie din Craiova (1992-1996), cu teza de licenţă “Misiunea B.O.R. între Prut şi Nistru.

Reorganizarea Arhiepiscopiei Chişinăului, Mitropoliei Basarabiei şi Exarhatul Plaiurilor”, devenind licențiat în Teologie. Între anii 1996 – 2001 a urmat cursurile Facultății de Teologie Catolică și ale Institutului de Teologie Pastoral-Misionară din Padova, Italia. A fost tuns în monahism în anul 1990, la Mănăstirea Lainici – județul Gorj, iar în același an a fost hirotonit diacon și apoi preot.

La data de 5 august 2001a fost hirotonit arhiereu de către un sobor de arhierei în frunte cu ÎPS Teofan Savu, Mitropolitul Olteniei, fiind numit Episcop vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei.

Întru mulți și fericiți ani, Prea Sfințite Părinte!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.