Sfântul Cuvios Longhin de la Koriajemsk, Vologda

Sfântul Longhin de la Koriajemsk a practicat mai întâi asceza în Mânăstirea Sfântul Pavel din Obnora, apoi a locuit la Mânăstirea Solvicegod a Sfinţilor Boris şi Gleb. De acolo s-a stabilit cu prietenul său Simon lângă Vicegda, spre gura Râului Koriajema.

Aici, în regiunea de ţară, la peste 10 km de Solvicegod, asceţii au construit chilii şi un paraclis. Când fraţii s-au strâns în jurul lor, au construit o biserică numită după Sfântul Nicolae şi au întemeiat o mănăstire în care sfântul era egumen. Lângă biserică, se afla o fântână, săpată de însuşi Sfântul Longhin.

După mutarea sa la Domnul, în 1540, trupul sfântului a fost îngropat, în acord cu ultimele sale dorinţe, lângă intrarea în biserică. Vu şaisprezece ani mai târziu, a fost aşezat în interiorul bisericii.

Amintirea Sfântului Longhin este sărbătorită cu o slujbă specială şi există o scurtă Viaţă, compilată mai târziu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.