Descoperirea Sfintelor Moaşte ale Sfântului Inochentie, Episcopul Irkuţkului

În 1764, trupul Sfântului Inochentie de Irkuţk a fost descoperit neputrezit, în timpul lucrărilor de restaurare a Bisericii Tihvin a Mânăstirii Înălţarea Domnului. Multe minuni se făcuseră, nu doar la Irkuţk, ci şi în locuri îndepărtate din Siberia, pentru cei care se rugau la sfânt. Acestea au determinat Preasfântul Sinod să descopere Sfintele Moaşte şi să-l canonizeze pe sfânt, în anul 1800.

În 1804, a fost stabilită o zi de sărbătoare specială pentru cinstirea sa, în întreaga Rusie, pentru 26 noiembrie, Icoana Maicii Domnului „A Semnului” fiind cinstită în mod aparte şi ea în ziua mutării la Domnul a Sfântului (27 noiembrie). Astăzi, cinstim aflarea Sfintelor sale Moaşte, din 1805.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.