Sfântul Ignatie, Episcop de Smolensk, Făcătorul de Minuni

Sfantul Ignatie Episcop de Smolensk Facatorul de Minuni (centru), Sfântul Avraam (stg) şi Sfântul Efrem

Sfantul Ignatie Episcop de Smolensk Facatorul de Minuni (centru), Sfântul Avraam (stg) şi Sfântul Efrem

Sfântul Ignatie, Episcop de Smolensk şi Făcător de Minuni (mutat la Domnul în anul 1210) a fost primul Episcop de Smolensk. A fost prieten al Sfântului Avraam (21 august), pe care l-a hirotonit în preoţie.

Episcopul Ignatie a fost un om înţelept, bun şi evlavios. El l-a achitat pe Sfântul Avraam, atunci când duşmanii acestuia din urmă îi întentaseră proces. Sfântul Ignatie a întemeiat o mânăstire în cinstea Aşezării Veşmântului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în Vlaherne. Lui i se atribuie construirea vechii Mânăstiri a Sfântului Avraam – cea în care şi-a petrecut restul zilelor, după ce a părăsit funcţia de episcop.

La mutarea la Domnul a Sfântului Ignatie, a avut loc o minune:

„O lumină mare a coborât din cer asupra Lui, iar toţi s-au umplut de spaimă”.

Sfintele Moaşte ale Sfântului Ignatie, Episcop de Smolensk, se odihnesc în Catedrala din Smolensk. Sfântul Ignatie este cinstit în mod aparte în ziua de 29 ianuarie.

*********
/ spre slava lui Dumnezeu – traducere, adaptare şi adăugire Lăcaşuri Ortodoxe – 2023

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.