publicat în: Arhivă

90 de ani de la unificarea nationala a tuturor romanilor si 80 de ani de la înfiintarea Mitropoliei Basarabiei de stil vechi

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi, va sarbatori, alaturi de Mitropolia Basarabiei, aniversarea celor 90 de ani de la unificarea nationala a tuturor romanilor si 80 de ani de la înfiintarea Mitropoliei Basarabiei de stil vechi.

Va anuntam ca în ziua de 30 noiembrie, la orele 15.00, un sobor de preoti ai Mitropoliei Basarabiei va oficia un parastas la mormintele membrilor Sfatului Tarii, la Cimitirul Central de pe strada Armeneasca.

În ziua de luni, 1 decembrie, ASCOR Basarabia va organiza, la orele 9.00, împreuna cu delegatiile filialelor ASCOR din Romania, un mars al Unitatii Nationale (de la Universitatea de medicina, pana la monumentul lui Stefan cel Mare), care se va încheia cu o depunere de flori la monumentul domnitorului.

În aceeasi zi, în incinta bibliotecii „Onisifor Ghibu”, va avea loc o conferinta dedicata celor doua evenimente istorice (80 de ani de la înfiintarea Mitropoliei Basarabiei, 90 de ani de la Marea Unire).

În cadrul manifestatiilor vor participa delegatiile filialelor ASCOR din Craiova, Bucuresti, Iasi, Bacau, Sibiu si altele. Conferinta se va încheia cu lansarea „Cartii de Conferinte ASCOR”, un proiect comun al tuturor filialelor ASCOR. Cu aceasta ocazie, filiala ASCOR Chisinau va lansa primul numar al publicatiei „Studentul Ortodox”.

Sunt invitatii toti doritorii.

Biroul de presa al ASCOR Chisinau