Catedrala Agia Sophia din Varșovia va fi sfințită în ajunul Sărbătorii Nașterii Maicii Domnului

Catedrala Agia Sophia din Varșovia va fi sfințită în ajunul Sărbătorii Nașterii Maicii Domnului. Anunțul a fost făcut de Mitropolitul Sava al Varșoviei și al întregii Polonii, în ultimele ore. Piatra de temelie a catedralei, prima nouă biserică din Varșovia în ultimii 100 de ani, a fost pusă de Mitropolitul Sava și Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, în decembrie 2015, iar prima Sfânta Liturghie a fost oficiată în mai 2018. În luna octombrie, anul trecut, au fost dezvelite noi fresce în turla principală a catedralei. Sfințirea mică va avea loc, deci, 20 septembrie (după calendarul vechi).

“Trebuie menționat că [sfințirea / LO] are loc într-un moment în care cel mai important lăcaș creștin, Hagia Sophia din Constantinopol – Istanbul, a fost transformat în moschee, provocând mare durere creștinilor.

Sfântul lăcaș din Varșovia este o copie a Catedralei Hagia Sophia din Constantinopol” – a precizat liderul Bisericii Ortodoxe Poloneze.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.