Liderul Bisericii Ortodoxe din Belarus, în discuție cu autoritățile, pentru o soluție pașnică la situația din țară

Mitropolitul Pavel de Minsk și Zaslavsk, liderul Bisericii Ortodoxe din Belarus, a declarat că se va întâlni cu reprezentanții autorităților pentru a discuta o soluție pașnică pentru situația actuală apărută după alegerile prezidențiale din țară, conform Interfax Religion. Protestele în masă neautorizate au apărut în Bielorusia încă de duminică seară, când primele rezultate ale alegerilor au arătat că Președintele Alexander Lukashenko și-a asigurat al 6-lea mandat cu peste 80% din voturi, iar opoziția a contestat rezultatul. În timpul protestelor, o persoană a fost ucisă și peste 200 au fost spitalizate. Peste 6 000 de persoane au fost reținute, în perioada 10-12 august 2020. „Întoarceți-vă la casele voastre, lăsați poporului belarus să aibă dreptul să decidă singur cum să își aleagă viața, cum să trăiască mai departe”, a spus Mitropolitul Pavel, citat de publicația Pravmir, adresându-se celor “veniți în Belarus ca să facă paradă”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.