Patriarhul Chiril: Ei ne spun înapoiatule, învechitule, analfabetule…

“Un profet poate cunoaște viitorul, dar nu acesta este rolul său. Nu trebuia sa vezi viitorul pentru a fi profet. Profetul este o persoană care aduce oamenilor Adevărul lui Dumnezeu. Iar Adevărul lui Dumnezeu reprezintă o mare putere. Cum începem să spunem ceea ce lumii acesteia îi place să audă, criticile la adresa Bisericii încetează. Ele se opresc instantaneu.

Toți cei care vorbesc criticându-ne, sau care scriu împotriva noastră, fac asta fiindcă noi rostim Adevărul lui Dumnezeu. Ei ar vrea să ne aibă în mâinile lor. Adevărul există totuși, aici trăind într-o țară liberă, cu mila lui Dumnezeu. Aici nu există persecuții sau îngrădiri ale lucrării noastre. Dar ei vor sa pună mâna pe noi. Aceasta pentru că Biserica, și astăzi ca întotdeauna, cu glasul său liniștit, dar ajutată de puterea lui Dumnezeu, încearcă să rostească Adevărul lui Dumnezeu Și se roagă, la Dumnezeu, să se întâmple asta până la sfârșitul lumii.

Dacă Biserica ar rămâne tăcută, atunci cuvintele profetice nu s-ar mai face auzite în lume. Ei îi persecută pe profeți, persecută Biserica în întreaga sa istorie, pentru că Biserica face în continuare lucrarea profeților. Și când ei critică Biserica, gândirea părții seculare ne critică pentru că rostim Adevărul lui Dumnezeu.

Ei vor să începem să facem experimente terifiante, cum ar fi să dăm naștere prin surogat copiilor, iar Biserica spune: NU! Acesta este un păcat!

Cineva vrea avort? Noi spunem: NU! Noi mergem către lume, la femeile și bărbații care comit acest oribil păcat, în Taina Spovedaniei, dar nu vom accepta niciodată așa ceva ca fiind normal.

Noi nu vom accepta niciodată divorțul ca fiind normal. Noi nu vom accepta adulterul. Când acest Adevăr este îndepărtat din cultura modernă, cum vedem în cinemotografie, literatură și altele asemenea, noi spunem în continuare: NU! Iar ei ne numesc înapoiatule, învechitule, analfabetule…”

(Transcriere și traducere Lăcașuri Ortodoxe, a unui cuvânt rostit de Patriarhul Kirill al Rusiei, la Sârbătoarea Sfântului Profet Ilie, 2020 – o înregistrare video poate fi urmărită la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=CY4-4HMq1T8 )

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.