Ajutor umanitar livrat de Rusia, Bisericii Adormirea Maicii Domnului, din Zabadani, Siria

Un lot de ajutoare umanitare a fost livrat Bisericii Adormirii Maicii Domnului, din Zabadani (30 Km de Damasc), Siria, care este restaurată de Rusia și de Biserica Ortodoxă Rusă.

Au fost organizate livrării de loturi de produse alimentare, destinate enoriașilor nevoiași ai acestei biserici siriene. În timpul războiului, acest oraș a căzut de mai multe ori în mâinile rebelilor „Djebkhat an-Nursy”.

Creștinii a trebuit să fugă. Biserica Adormirii Maicii Domnului, construită în urmă cu aproape două secole, a fost jefuită și supusă distrugerii. Astăzi slujbele sunt ținute în clădirea vecină, dar, potrivit Mitropolitului Efrem de Seleuc, Vicar al Patriarhului Antiohiei, enoriașii speră să poată participa la Sfânta Liturghie în biserică în decurs de o lună. Se preconizează că reparațiile vor fi finalizate până la sfârșitul anului.

„Ajutorul și sprijinul Rusiei sunt foarte importante pentru noi. Mulțumită lor, cei care au fugit de rebeli se întorc în casele lor, creștinii pot rămâne pe pământurile lor ”, a spus Arhiereul, citat de Departamentul Extern al Patriarhiei Ruse.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.