O nouă confirmare oficială a veridictății rămășițelor pământești ale Sfinților Romanovi

(Biserica din Sankt Petersburg, de pe locul în care Familia Romanov a fost ucisă)

Pe parcursul activității sale și al unui set de examinări genetice inițiate de Biserica Ortodoxă Rusă în 2015 (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe), Comitetul de Investigare al Federației Ruse a confirmat veridicitatea rămășițelor pământești despre care se spune că aparțin Țarului Mucenic Sfânt Nicolae al II-lea și familiei sale martire, informează revista rusească Orthodox Christianity. Cu toate acestea, cercetările și examinările continuă pentru a înlătura până și cea mai mică îndoială, a spus anchetatorul principal Marina Molodțova într-un interviu acordat Izvestia, publicat joi, la Sărbătoarea Mucenilor Regali, citat de revista amintită mai sus.

“De când a fost reluat cazul în 2015, au fost efectuate 37 de noi examinări medico-legale, inclusiv antropologică, genetico-moleculară, probe și analize după scrierea de mână, printre altele”, a declarat aceasta.

„În plus, diverse tipuri de experimente investigative au fost efectuate ca parte a anchetei. În unele cazuri, rezultatele lor ne-au permis să reconstruim o imagine mai completă a evenimentelor”.

„Pe baza a numeroase examinări, ancheta a ajuns la concluzia că rămășițele aparțin lui Nicolae al II-lea, familiei sale și apropiaților lor”, a spus anchetatorul principal.

„Cu toate acestea, continuăm să colectăm materiale și să efectuăm examinări medico-legale pe care le considerăm necesare pentru a elimina cele mai mici îndoieli. La sfârșitul tuturor examinărilor, rezultatele lor vor fi evaluate în ansamblu”, a adăugat Molodțova.

De exemplu, experții vorbesc acum despre realizarea unui model 3D al pălăriei pe care Țarul Sfânt Nicolae o purta când a fost rănit la cap în Japonia, care este păstrată în Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg, pentru a compara semnele de pe pălărie cu rănile de pe craniul despre care se crede că este al Țarului Nicolae.

“Conform încheierii examinărilor genetice moleculare, rămășițele a două persoane, găsite în vara anului 2007 în apropierea locului de înmormântare a altor nouă victime, aparțin fiicei și fiului lui Nicolae și ai Alexandrei Romanov”, a mai remarcat Molodțova.

“Relația biologică privind ambii părinți este stabilită cu probabilitate maximă, atât pentru Alexei cât și pentru Maria”.

Mai multe teorii au fost, de asemenea, respinse prin activitatea Comitetului, a spus aceasta, inclusiv faptul că încăperea subsolului Casei Ipatiev ar fi fost prea mică pentru a putea primi deodată atâția oameni și că corpurile mucenicilor regali ar fi fost distruse de acidul sulfuric și de foc.

De asemenea, Comitetul a scos la lumină peste 2.000 de surse istorice legate de uciderea familiei regale.

Asociația Membrilor Familiei Romanov speră într-o rezolvare rapidă a situației care ar putea permite ca rămășițele pământești ale Sfinților Alexei și Maria să fie înmormântate cu ocazia celei de-a 103-a comemorări a mucenicilor, anul viitor.

Comitetul de investigare făcuse o declarație, anterior, în iulie 2018 (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe), prin care confirmase deja veridicitatea rămășițelor pământești.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.