Saturday 18 july 2020

Ekaterinburg, 2020: 10.000 de credincioși ortodocși în procesiune, la cinstirea Familiei Regale

Eparhia de Ekaterinburg a Bisericii Ortodoxe Ruse a găzduit procesiunea sa anuală în cinstea Mucenicilor Regali, în urmă cu o seară, de la Biserica de pe Sânge, din Ekaterinburg, până la Mănăstirea Sfinților Pătimitori Regali din Ganina Yama.

10.000 de credincioși ortodocși s-au alăturat procesiunii, în acest an, mergând de la locul martiriului ultimei Familii Regale a Rusiei, până la locul unde sfintele lor moaște au fost îngropate, relatează Eparhia de Ekaterinburg.

Dimensiunea procesiunii a fost redusă semnificativ în acest an, autoritățile locale îndemnându-i pe credincioși să nu participe. În 2018, 100.000 de oameni au participat la procesiune și la Sfânta Liturghie ocazionate de trecerea a 100 de ani de la martiriu, iar în 2019, 60.000.

Evenimentul a început noaptea, cu Sfânta Liturghie oficiată în piața din afara Bisericii de pe Sânge, de către ÎPS Părinte Mitropolit Kirill de Ekaterinburg, Preasfințitul Părinte Episcop Metodie de Kamensk, Preasfințitul Părinte Episcop Evghenie de Nijny Tagil, Preasfințitul Episcop Alexei de Serov și Episcopul Leonid de Argentina și America de Sud.

După Sfânta Liturghie, credincioșii au pornit în procesiune, cu rugăciune, de-a lungul traseului urmat în transportarea trupurilor țarului ucis și familiei sale în 1918.

În jurul orei 6:00 dimineața, procesiunea condusă de ierarhi și clerici a ajuns la Mănăstirea Pătimitorilor Regali, unde călugării i-au întâmpinat pe pelerini cu dangăt de clopote.

Lăcașuri Ortodoxe, iulie 2020

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.