Cu toții stăm, acum, în fața lui Pilat. Cu toate acestea, istoria lui Dumnezeu este cea care guvernează lumea

Există o „ciocnire între istorii”, așa cum apare atunci când Hristos se afla în fața lui Pontius Pilat. Pilat își imaginează că Imperiul Roman este adevărata istorie și definitorie a lumii. El Îl amenință pe Hristos:

„Mie nu-mi vorbeşti? Nu ştii că am putere să Te eliberez şi putere am să Te răstignesc?”.

Pentru Hristos, Imperiul Roman nu este decât un moment trecător din pronia mântuitoare a lui Dumnezeu:

„N-ai avea nici o putere asupra Mea, dacă nu ţi-ar fi fost dat ţie de sus.”

Aceeași ciocnire de istorii apare zi de zi în propriile noastre vieți, deși rareori observăm.

Pericolul reapare pe măsură ce imperiile convertite și fiii lor secularizați încep să afirme noi istorii care încearcă să înlocuiască Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu cu evanghelia bastardizată a progresului și perfecțiunii umane.

Cu toții stăm, acum, în fața lui Pilat. Cu toate acestea, istoria lui Dumnezeu este cea care guvernează lumea.

Iisus a răspuns: Împărăţia Mea nu este din lumea aceasta. Dacă împărăţia Mea ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat ca să nu fiu predat iudeilor. Dar acum împărăţia Mea nu este de aici.

O alcătuire Lăcașuri Ortodoxe, în replică la știrile de azi,

bazată pe extrase dintr-un cuvânt rostit în ziua de 8 iulie 2020 de Pr. Stephen Freeman, paroh al Bisericii ortodoxe Sfânta Ana, din Oak Ridge, Tennessee, SUA

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.