4 iulie 2020: Constituirea oficială a Vicariatului rusesc al Patriarhiei din Constantinopol în Franța

În ziua de sâmbătă, 4 iulie 2020, a avut loc, practic, constituirea oficială a Vicariatului rusesc al Patriarhiei din Constantinopol în Franța. Reamintim că noul Vicariat îi include pe acei clerici și mireni care nu s-au alăturat Bisericii Ruse odată cu decizia recentă a Patriarhiei Constantinopolului de a desființa Exarhatul propriu al acesteia din urmă în care se transformase, în urma dificultăților secolului XX, Arhiepiscopia originală a Bisericilor Ruse din Europa de Vest (a Bisericii Ruse). Această Arhiepiscopie a continuat să existe ca Exarhat până în noiembrie 2018, când Patriarhia de la Constantinopol a revocat acest statut, instruind parohiile să se alăture Mitropoliei grecești proprii locale.Cu toate acestea, în marea lor majoritate, clericii s-au alăturat Patriarhiei Moscovei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.