Ministrul rus Serghei Lavrov, în vizită la Patriarhul Serbiei. Reiterarea sprijinului conducerii ruse

Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov – care va participa împreună cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin, la ceremoniile de târnosire a Bisericii Memoriale Sfântul Sava din Vracar, la sfârșitul anului 2020 – l-a vizitat pe Patriarhul Irineu al Serbiei, pe 18 iunie 2020, la Patriarhia din Belgrad, reiterând sprijinul conducerii Statului Rus pentru integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Serbia în Kosovo și Metohija și interesându-se despre stadiul lucrărilor la sfântul lăcaș amintit, 10 milioane de euro fiind oferite cu sprijinul Președintelui Rusiei, pentru realizarea mozaicurilor. Ministrul Lavrov și-a exprimat, de asemenea, susținerea pentru Biserica Ortodoxă Sârbă în problemele din Muntenegru, subliniind că numai prin întărirea unității popoarelor ortodoxe se poate consolida poziția Bisericii Ortodoxe Ruse din Ucraina și a Bisericii Ortodoxe Sârbe din Muntenegru. (Lăcașuri Ortodoxe, conform unor informații puse la dispoziție de reprezentanți oficiali ai Patriarhiei Sârbe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.