DE LUNI SE MĂNÂNCĂ DE POST! Astăzi, Duminica Întâi după Rusalii, este închinată Tuturor Sfinților, Sfinților Prooroc Elisei și Ierarh Metodie Mărturisitorul și a celor dimpreună cu dânșii

LĂUDAT ESTE DUMNEZEU ÎNTRU SFINȚII SĂI! În ziua de 14 iunie 2020, calendarele ortodoxe îi cheamă pe credincioși la cinstirea Duminicii Întâi după Rusalii, închinată Tuturor Sfinților – și, de asemenea, la cinstirea deosebită a:

De mâine, luni, 15 iunie 2020, credincioșii ortodocși care respectă cu bucurie învățăturile Bisericii și ale Sfinților Părinți, întemeiaţi în credinţă, întăriţi şi neclintiţi de la nădejdea Evangheliei*, încep cu toții pregătirile pentru Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Iar aceste pregătiri pe care ei le vor face, le vor face postind, așa cum se cuvine unor sfinți*. Aceasta înseamnă că ZIUA DE LUNI A ACESTEI SĂPTĂMÂNI ESTE ȘI PRIMA ZI DE POST: Începutul Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Deci, astăzi este ceea ce sfinții noștri au numit în Biserică “Lăsatul Secului” – însemnând că DE MÂINE SE MĂNÂNCĂ DE SEC. Așă încât, tocmai ne aflăm în ziua în care vasele din bucătărie, cămările și frigiderele vor fi curățate (secate) și ele de mâncarea “de dulce”, printr-o masă comună binecuvântată în familie și împărțind celor sărmani bucatele care, în condițiile în care nu urmau zile de post, ar fi rămas poate păstrate pentru următoarele zile.

Doamne Iisuse Hristoase, cu rugăciunile Preacuratei Maicii Tale, ale sfinților a căror pomenire se face astăzi și cu ale tuturor sfinților Tăi, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi! Amin.

O alcătuire Lăcașuri Ortodoxe, iunie 2020

(*conf. Epistolei către Coloseni a Sfântului Apostol Pavel 1, 22-23)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.