Desființăm Legea lui Dumnezeu și votăm propriile noastre legi…

Vă oferim mai jos o traducere Lăcașuri Ortodoxe a unei conversații cu Cuviosul Părinte Gavriil, care a avut loc în Chilia Sfântului Hristodul, din Mănăstirea Cutlumuș, pe Sfântul Munte Athos, din ziua de vineri, 24 aprilie 2020. Discuția a fost publicată în revista rusească Orthodox Christianity, citând publicația grecească Orthodox Tipos.

Cuviosul Părinte Gavriil:

Doresc din tot sufletul ca binecuvântarea lui Dumnezeu să fie cu toți ortodocșii greci. Domnul să ne apere, ca El să ne scoată din aceste situații aparent lipsite de speranță. Și ocara Lui să cadă asupra tuturor celor care luptă împotriva credinței noastre.

Dumnezeu așteaptă pocăință de la noi creștinii. Fără pocăință, nu putem fi mântuiți. Când perșii au venit să captureze Atena, atenienii s-au adresat oracolului din Delfi, întrebând: „Cum putem fi salvați?” [La început, răspunsul a fost că vor muri, dar după multe rugăciuni cu plânsete] Pythia a răspuns: „Zidurile de lemn vor salva cetatea”, [și au scăpat de la distrugere].

Sfinții Părinți au spus: „Numai pocăința va salva iubita Grecie. Fără pocăință, nu putem fi mântuiți.”

În țara noastră, au fost adoptate atât de multe legi, care sunt contrare Poruncilor lui Dumnezeu! Există Zece Porunci ale lui Dumnezeu, dintre care una spune: „Să nu ucizi”. Dar parlamentarii greci spun: „Jos Legea lui Dumnezeu!”. Au legalizat avortul. Dumnezeu ne spune: „Să nu comiți adulter”. Cu toate acestea, parlamentarii greci au adoptat o decizie care încalcă Porunca lui Dumnezeu. Au legalizat adulterul, curvia, libera conviețuire, căsătoria civilă. Ei pledează pentru abolirea studierii Legii lui Dumnezeu în școli și eliminarea imaginii crucii de pe steagul Greciei.

Aceștia pun în aplicare legi care permit „căsătoriile” de același sex și care împuternicesc partenerii de același sex să adopte copii. Cum poate Domnul să aibă milă de noi, în așa situație? Trebuie să ne pocăim. Fără pocăință, nu putem fi mântuiți. Acum, că bisericile sunt închise, până când vor fi din nou deschise, ar trebui să ne transformăm apartamentele în „bisericuțe de familie”. [Atenție! a nu se înțelege că, atunci când bisericile sunt deschise, ar fi mai potrivit să stai acasă decât să mergi la biserică! / LO]

Sfântul Ioan Gură de Aur spune: „Rugați-vă, oriunde v-ați afla, pentru că sunteți templele lui Dumnezeu, căci Dumnezeu nu trăiește în temple create de om, ci în inimile voastre.”

Și citează următoarele exemple: „Când Apostolul Pavel și Silas Apostolul erau în închisoare, nu puteau merge la biserică, așa că s-au rugat în închisoare și rugăciunea lor i-a eliberat de lanțurile pe care le aveau. Profetul Daniel nu a putut merge la biserică, așa că s-a rugat în groapa cu lei. Astfel, această rugăciune a închis gura leilor, pentru a nu-l atinge. Cei trei tineri nu au putut merge la biserică, s-au rugat în cuptorul aprins – iar flacăra nu i-a atins, s-a transformat în rouă.

Tâlharul cel de-a dreapta nu se putea ruga în biserică; s-a rugat pe cruce și astfel a intrat în Rai. Nici profetul Iona nu a avut o biserică; s-a rugat în burta unei balene și, astfel, a forțat balena să-l elibereze pe pământ pe coasta Palestinei. Nici Sfântul Iov cel Drept nu se putea ruga într-un templu, el s-a rugat pe grămada de bălegar. Să ne rugăm oriunde ne-am afla. Sufletul fiecărei persoane este un Sfânt Altar și fiecare creștin poate să-și aducă jertfa lui Dumnezeu și să-I slujească cu rugăciune.

Există o parabolă care spune: când Dumnezeu a împărțit pământurile între popoare, grecii au venit și ei la urmă. Le-a zis:

„Nu am ce să vă dau; totul a fost deja împărțit!”
„Doamne, atunci unde vom trăi?”
“Ce pot sa fac? Ați intarziat.”
“Doamne, am întârziat din cauza Ta, pentru că am vorbit despre Dumnezeul Necunoscut!”
Atunci Domnul le-a spus:
„Bine, mai am încă un teren pe care Mi-l rezervasem Mie. Luați-l, și voi locui acolo cu voi.

Deci, Dumnezeu ne-a dat Grecia. Și, așa a binecuvântat Domnul poporul grec între toate popoarele pământului: dintre toate limbile de pe planetă, Dumnezeu a ales limba greacă pentru scrierea Evangheliei. Nu este suficientă, o astfel de binecuvântare? Cei mai mari Părinți ai Bisericii noastre sunt greci. Nu este aceasta, o mare binecuvântare? Când citim Viețile Sfinților, vedem că în fiecare colț al pământului erau sfinți și martiri. Patruzeci și doi de sfinți erau numai în orașul Salonic. Este, asta, o binecuvântare mică? Sfinții au adus un mare beneficiu omenirii, atât în ​​timpul vieții lor pământești, cât și după ce s-au mutat la Domnul.

Deci, după ce Dumnezeu ne-a oferit atât de multe binecuvântări, îi spunem: „Doamne, nu vrem să Te venerăm ca Dumnezeul și Domnul nostru.” Cum să declarăm asta? Desființăm Legea lui Dumnezeu și votăm pentru propriile noastre legi.

Odată, în timpul unei bătălii, Alexandru cel Mare a observat un soldat care se ascundea. Alexandru l-a întrebat pe soldat: „Cum te cheamă?”. El a răspuns: „Alexandru”. După ce a auzit că purtau același nume, Alexandru cel Mare i-a zis: „Ori îți schimbi comportamentul, ori îți schimbi numele. M-ai văzut vreodată ascunzându-mă în vreo luptă?”

Tot așa, Parlamentul Elen nu are dreptul să poarte numele. Ar trebui să îl schimbe, după legile cumplite pentru care a votat. Următoarele nume i s-ar potrivi: Sinodul celor Răi, Nebuni sau Fără Scrupule. A respins Legea lui Dumnezeu și a votat pentru legile anti-Hristos.

După aceea, cine sunt parlamentarii greci: părinții poporului, sau distrugătorii lui? Salvatorii națiunii grecești, sau groparii ei? Judecând după legile pentru care au votat, ei nu sunt „salvatorii”, ci adevărați gropari.

Oamenii ar trebui să se trezească, să protesteze, să schimbe sau să abroge acele legi și să restaureze Legea lui Dumnezeu. Atunci, Dumnezeu va avea milă de noi. Altfel, nu vom vedea harul lui Dumnezeu. Noi, călugării, ne rugăm pentru întreaga lume, ca Domnul să aibă milă de noi.”

Traducere Lăcașuri Ortodoxe, iunie 2020

conversație cu Cuviosul Părinte Gavriil – Mănăstirea Cutlumuș, Sfântul Munte Athos

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.