După 20 ani, prima slujbă oficiată de ÎPS Teodosie în Parohia VADU. Pomenirea Părintelui Iustin Pârvu, la 7 ani de la mutarea la Domnul

Prima Sfântă Liturghie Arhierească după 20 ani, oficiată de ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Slujbă de pomenire a Părintelui Arhim. Iustin Pârvu, la împlinirea a şapte ani de la trecerea la cele veșnice.

Sâmbătă, 13 iunie 2020, în ziua de cinstire a Odovaniei Praznicului Pogorârii Sfântului Duh, Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – VADU va îmbrăca haină de sărbătoare, marcând un moment important din viața sa, prin oficierea Sfintei Liturghii Arhierești, în sobor condus de ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Această zi se constituie într-un prilej de bucurie duhovnicească și al unui nou început, atât pentru credincioșii Parohiei Sfinții Arh. Mihail și Gavriil VADU, cât și pentru Preacucernicia Sa Părintele Marian Răzvan Țonea, împreună cu familia acestuia. În cadrul slujbei, va avea loc instalarea noului preot paroh.

Părintele Marian Răzvan Țonea s-a născut în Bucureşti, la data de 2 iulie 1977, fiind al doilea copil al unei familii de buni creştini. A urmat cursurile Facultăţii de Inginerie din Bucureşti și ale Facultăţii de Teologie din Constanţa. Frumoasele trăsături religioase, pe care le-a deprins încă din fragedă copilărie, l-au determinat să se apropie mai mult de Dumnezeu, de rugăciune și de slujbele de la Mănăstirea Petru Vodă. Aici avea să îl cunoască pe Părintele Iustin Pîrvu, de la care a primit binecuvântare pentru a iniţia o frumoasa activitate în agricultura ecologică la Ferma Bună.

Astfel, de-a lungul timpului, Preacucernicul Părinte Marian Răzvan Țonea s-a preocupat intens de sănătatea oamenilor, prin promovarea alimentației sănătoase și a unui stil de viata adecvat, ajungând să se ocupe treptat și de sănătatea sufletească a credincioșilor. A fost hirotonit diacon, în ziua de cinstire a Sfântului și Slăvitului Proroc Ilie Tesviteanul, la Mânăstirea Histria, pe data de 20 iulie 2018, iar ca preot în ziua Praznicului Tăierii-Împrejur cea după Trup a Domnului și a cinstirii Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, în Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța, pe 1 ianuarie 2020.

”Este un tânăr preot harnic, care lucrează din greu, și am apreciat credinţa, dragostea, râvna și hărnicia sa; cum se zbate, nu are timp liber”, a afirmat ÎPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Dincolo de viaţa socio-profesională deosebită, Părintele Marian Răzvan împreună cu doamna Preoteasă Geanina Simona, de profesie filolog, au împreună, de peste 20 de ani, o familie fericită, iar Dumnezeu le-a binecuvântat casa, cu trei fete: Dominique Maria, Sofia Ana și Ilinca.

Sărbătoarea prilejuită de instalarea sa ca paroh la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – VADU va începe sâmbătă, 13 iunie, la ora 8:30, când se va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Arhierească, urmată de Pomenirea ctitorilor şi a tuturor celor adormiţi. În mod special, va fi oficiată și Slujbă de Pomenire a Părintelui Arhimandrit Iustin Pârvu, la împlinirea a şapte ani de la trecerea sa la cele veșnice.

Biserica este localizată în Satul Vadu, din comuna Corbu, la partea de nord-est a judeţului Constanţa, în apropierea Litoralului şi a sistemului lagunar Razim-Sinoe. În trecut, Satul Vadu s-a numit Caraharman. Ca în multe sate dobrogene, populaţia română din Satul Vadu nu are o tradiţie foarte veche. Românii aşezaţi pe aceste locuri au venit odată cu schimbul populaţiei din Cadrilater în anul 1940. Tot în această perioadă, a început şi construirea Bisericii parohiale „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“, sub îndrumarea învăţătorului Alexandrescu şi a preotului Andrei Dumitru. Stilul arhitectonic este cel comun bisericilor cu trei turle, în formă de cruce.

La eveniment, sunt invitați să participe toți cei doritori să se împărtășească de aceste clipe de bucurie duhovnicească. Cu prilejul slujbei de instalare, comunitatea parohială își îndreaptă respectuos gând de felicitare pentru Preacucernicul Părinte Pr. Marian Răzvan Țonea, dorindu-i sănătate, frumoase împliniri pe plan familial și în lucrarea pastorală, liturgică, administrativă, întru Slujirea Sfintei Biserici. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să înmulțească darurile și binecuvântările Sale!

ARHIEPISCOPIA TOMISULUI

PROTOERIA 1 CONSTANȚA
PAROHIA SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIIL – VADU
Str. Bisericii, 907087 Vadu, Constanța, România

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.