Publicat pe 01.10.2008

STIRI Lacasuri Ortodoxe – 1 octombrie 2008 – Noutati & Calendar Ortodox

 

>> Rugaciunea staretilor de la Optina: “Doamne, da-mi sa intampin cu liniste sufleteasca tot ce-mi va aduce ziua care incepe. Da-mi sa ma predau cu totul voii Tale sfinte. In fiecare ceas al acestei zile povatuieste-ma in toate si ajuta-ma. Chiar daca as primi necazuri si nenorociri in timpul zilei, invata-ma sa le primesc cu sufletul linistit si cu credinta tare, caci in toate este voia Ta cea sfanta. In toate cuvintele si faptele mele calauzeste-mi gandurile si simtamintele. In toate intamplarile neprevazute fa ca sa nu uit ca totul este trimis de sus de catre Tine. Invata-ma sa ma port drept si rational cu toti fratii mei, sa nu tulbur si sa nu supar pe nimeni. Doamne, da-mi putere sa duc greutatea zilei care incepe si toate intamplarile din cursul zilei. Calauzeste vointa mea si invata-ma sa ma rog, sa cred, sa nadajduiesc, sa rabd, sa iert si sa iubesc. Amin!”

 

Sfinţii zilei – calendar ortodox, astăzi prăznuim:

 

 

Acoperamântul Preasfintei noastre de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioarei Maria.

 

Sfântul Apostol Anania.

 

Sfintii Mucenici Mihail din Manastirea Zovei si cei cu dânsul, 36 de sfinti monahi.

 

Sfintii 6 preacuviosi mucenici.

 

Preacuviosul parinte Roman Melodul, facatorul de condace.

 

Sfântul Mucenic Domnin.

 

Cuviosul Ioan cântaret Cucuzel.

 

Cuviosul Grigorie Domesticul.

 

 

Icoana Maicii Domnului zisa Kasperov.

 

SUNETUL de fond se corecteaza din player-ul aflat in partea cea mai de jos a paginii.

 

Ştire din “bătrâni” rămasă … pentru noi povaţă

 

Un cuvânt duhovnicesc

 

Avva Matoes a zis: „Trei bătrâni s-au dus la avva Pafnutie, numit Kefala, ca să-i ceară un cuvânt. Bătrânul le-a zis: «Ce vreţi să vă spun, un cuvânt trupesc sau duhovnicesc?». Ei zic: «Duhovnicesc». Bătrânul zice: «Mergeţi şi iubiţi chinul mai mult decât odihna, dispreţul mai mult decât lauda şi dăruiţi mai mult decât luaţi»“. (Pateric, ediţia Polirom, 2005 – rubrica de Tryanna)

 

 

Opt ani de la hirotonia întru arhiereu a Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian

 

 

În anul 2000 la data de 1 octombrie, la praznicul “Acoperământul Maicii Domnului”, arhimandritul Lucian Mic, stareţ al mănăstirii “Izvorul Miron”- Româneşti şi exarh al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Timişoarei primea cerescul dar al arhieriei în Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

 

Ales în demnitatea de Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei cu titulatura de “Lugojanul”, în şedinţa Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 12 septembrie 2000, la propunerea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Nicolae al Banatului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian şi-a desfăşurat 5 ani şi jumătatea activitatea de arhiereu, în calitate de episcop vicar, iar din 26 feburarie 2006 ca episcop titular al Eparhiei Caransebeşului.

 

În cei 8 ani de arhierie Preasfinţia Sa a hirotonit şi hirotesit peste 150 de preoţi şi diaconi, a sfinţit zeci de biserici şi a efectuat nenumărate vizite canonice şi slujiri arhiereşti atât în calitate de episcop-vicar în judeţul Timiş, cât şi în calitate de episcop titular, în judeţul Caraş-Severin.

 

 

Cu acest prilej, Redactia Lacasuri Ortodoxe ureaza Preasfintiei Sale viata indelungata si pastorire incununata de bucurii si impliniri duhovnicesti. In pagina noastra de stiri zilnice ne-am obisnuit sa il vedem pe Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian alaturi de credinciosii minunati din eparhie, de cele mai multe ori reusind sa faca fata unui program extrem de incarcat. Avand astfel de prezentari, ocazionate de specificul paginii noastre, ne-a fost usor sa observam zile “exploatate” la maxim, in care, practic (spre uimirea noastra, a celor care incercam sa redactam aici, paginile Lacasuri Ortodoxe!), PS Lucian era prezent la mai multe sfintiri (biserica unui sat, troita altui sat, asezamantul din alta localitate), dupa care, la cateva ore, primeam informatia ca “a mai existat timp” si pentru un pelerinaj superb pe Muntele Mic (la Sfanta Cruce). Credinciosi deosebit de incantati, elan permanent (pe Muntele Mic, curentii de aer rece si ploaia, temperatura scazuta pareau sa nu fie simtite de cei ce urcau pe jos), planuri si initiative frumos puse in valoare, sustinerea celor ce sunt incontinuu in preajma sa, informare corespunzatoare printr-un site (mai nou, considerabil imbunatatit dar, oricum, zilnic actualizat)… sunt elementele care noua ne-au creat o imagine a frumusetii unui colt de tara ce pare sa stie a manifesta placut molipsitor, bucuria apropierii de Dumnezeu. Felicitarilor referitoare la activitate evidenta (deja sper, subintelese), in lipsa motivarii vreunui subiectivism oarecare, permiteti-ne sa rostim si noi de aici urarea: Intru Multi Ani, Stapane! (ing. pr. Catalin, admin. Lacasuri Ortodoxe, Bucuresti)

 

Apariţia unui nou “Imnologhion Liturgic”

 

 

Cu voia şi binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a apărut volumul intitulat “Imnologhion Liturgic” la editura Egumeniţa din Bucureşti, ediţie îngrijită, diortosită şi adăugită de P.C. Părinte Diacon Laurenţiu iacob, slujitor la catedrala episcopală “Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeş.

 

Acest Imnologhion Liturgic cuprinde întru sine o antologie de cântări psaltice la Dumnezeiasca Liturghie, pe toate glasurile, tipărite acum pentru întâia oară în chipul acesta, după feluriţi izvoditori cunoscuţi, mai vechi sau mai noi şi a fost întocmit la îndemnul şi purtarea de grijă a Preacuviosului Părinte Ieromonah Teofan Munteanu, duhovnicul Mănăstirii Nera din cadrul Episcopiei Caransebeşului.

 

Deschiderea festivă a anului universitar 2008 – 2009

 

Secţia de Teologie din Caransebeş a Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa îşi va deschide în mod festiv cursurile Joi, 2 octombrie 2008, ora 10.00, în Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului. Cu această ocazie se vor aniversa în mod festiv şi cei 10 ani de la deschiderea Secţiei de Teologie din Caransebeş.

 

Manifestarea se va bucura de participarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, a D-nei prof. dr. ing. Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa, a D-lui prof dr. Gheorghe Popovici, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative şi a oficialităţilor locale.

 

”Împreună vom învinge”

 

Luni, 29 septembrie, partenerii proiectului „Împreună vom învinge”, Asociaţia „Inocenţa şi Speranţa”, DMPS Caraş Severin, DGASPC Caraş Severin, Episcopia Caransebeşului, Poliţia Municipiului Reşiţa şi CJRAE Caraş Severin, au dezbătut în cadrul unei mese rotunde, la care au participat reprezentanţi ai AJOFM Caraş Severin, ITM Caraş Severin, DSP Caraş Severin şi alţi invitaţi, problema posibilităţii integrării tinerilor seropozitivi în societate şi găsirea unui loc de muncă pentru aceştia.

 

În urma dezbaterilor s-a ajuns la concluzia că, în primul rând asupra persoanelor seropozitive şi apoi la nivelul societăţii, trebuie să fie schimbată percepţia că persoanelor seropozitive nu pot munci. Această falsă percepţie se datorează în ţara noastră, datorită lipsei de informare cu privire la legislaţia care reglementează accesul pe piaţa muncii a persoanelor seropozitive. De aceea sunt necesare campanii de informare direcţionate către angajatori şi angajaţi, cu privire la problematica persoanelor seropozitive şi la faptul că riscurile de infectare, atunci când lucrezi alături de o persoană seropozitivă, sunt minime.

 

S-a hotărât ca, la următoarea întâlnire, ce va fi găzduită de Episcopia Caransebeşului la Caransebeş, să fie invitaţi reprezentanţii patronatelor şi să se obţină, pe baza unui chestionar anonim, părerea celor aproximativ 200 de persoane seropozitive majore din judeţul Caraş Severin, asupra încadrării în câmpul muncii.

 

Slujire arhierească la hramul mănăstirilor Călugăra şi Brebu din Episcopia Caransebeşului

 

Mănăstirea Călugăra datează din anul 1858 când auzul cântărilor sfinte ce răsăreau din stâncă l-a îndemnat pe teologul Alexie Nedici din Ciclova Montană să ctitorească aici o mănăstire.

 

Confirmarea acestor tradiţii au făcut-o Sfintele Moaşte pietrificate şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului care au fost găsite aici presupunându-se că a fost pictată la Muntele Athos şi adusă în aceste locuri. Aceste lucruri au determinat intrarea în cinul monahal a teologului Alexie Nedici care cu îngăduinţa Episcopului Emilian Kenghelaţ porneşte în februarie demersurile ctitoririi acestei sfinte mănăstiri. Definitivarea şi sfinţirea mănăstirii s-a făcut cu mare fast la data de 1 octombrie 1861 de către Episcopul Emilian Kenghelaţ din Vârşeţ, hramul dăruindu-se „Acoperământul Maicii Domnului”.

 

În fiecare an, la praznicul „Acoperământul Maicii Domnului” mulţime de credincioşi îşi îndreaptă paşii spre Sf. mănăstire pentru se închina icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului şi moaştelor pustnicului de aici. În acest an Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian va participa şi săvârşi slujba vecerniei şi a Litiei în ajunul praznicului, marţi 30 septembrie începând cu ora 18.00.

 

Şi în acest an la hramul mănăstirii, credincioşi din localităţile învecinat şi împrejurimi sunt aşteptaţi să participe la slujba de priveghere din ajunul hramului şi la Sf. Liturghie arhierească ce va fi oficiată în ziua hramului (1 octombrie a.c) de către Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului începând cu ora 9.30. Despre aceste manastiri, aici:

 

 

.

 

Conferinţele preoţeşti din semestrul al II-lea al anului 2008 în Episcopia Caransebeşului

 

Pe temeiul celor hotărâte de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Hot. 830/12 martie 2008), tema fixată de Centrul Episcopal pentru Conferinţa semestrului II din anul 2008 este: „Preotul paroh şi activitatea sa liturgică, misionară şi administrativ-bisericească în contextul implementării noului Statut pentru organizarea şi funcţionarea B.O.R“.

 

Datele la care va avea loc conferinţa în cele patru protopopiate sunt:

 

1.Protopopiatul Caransebeş – 03.11.2008, ora 9 30;

 

2.Protopopiatul Reşiţa – 04.11.2008, ora 9 30;

 

3.Protopopiatul Oraviţa- 06.11.2008, ora 9 30;

 

4.Protopopiatul Băile Herculane- 11.11.2008, ora 9 30.

 

Conferinţele vor fi precedate de oficierea slujbei de Te-Deum, în cadrul căruia unul din preoţi va rosti predica duminicii următoare (altul decât cel care susţine conferinţa).

 

În partea a doua a conferinţei se va discuta proiectul Patriarhiei Române: Hristos împărtăşit copiilor.

 

Acoperâmântul Maicii Domnului, ocrotitoarea creştinilor

 

 

.

 

„Diplomă de excelenţă” pentru Seminarul Teologic Liceal „Ioan Popasu” din Caransebeş

 

 

Joi, 26 septembrie 2008, la ora 13, la invitatia Guvernului Romaniei s-a desfăşurat în municipiul Reşiţa, sala ,,Lira” a Liceului de Muzică şi Arte Plastice, „Ziua Excelenţei în educaţie”, pentru elevii olimpici ai şcolii româneşti, din judeţul Caraş-Severin.

 

Au fost prezenţi elevii în cauză la toate disciplinele, profesorii care i-au pregătit, directorii şcolilor de unde au provenit elevii, prefectul judeţului, inspectorul general şcolar, inspectorul general adjunct, primarul Municipiului Reşiţa, alţi primari, deputaţi şi senatori din judeţ.

 

De la Seminarul Teologic Liceal „Ioan Popasu” din Caransebeş a participat elevul Szabo Alexandru, care la Olimpiada de Religie din Râmnicu-Vâlcea în luna aprilie a acestui an, a obţinut premiul al II-lea pe ţară la disciplina „Istoria Bisericii Ortodoxe Române”. De asemenea au fost prezenţi la eveniment şi P.On. Pr. Vicar Pavel Marcu, profesorul pregătitor, împreună cu P. On. Pr. prof. Rusalin Isac, directorul Seminarului Teologic caransebeşean.

 

Elevul a primit o „Diplomă de Excelenţă” şi un tricou personalizat „Olimpicii şcolii româneşti”. S-a acordat de asemenea „Diploma de Excelenţă” profesorului pregătitor şi Seminarului Teologic.

 

În prezent, elevul, care a dovedit râvnă în toţi anii de studiu, este student la Universitatea din Oradea, Facultatea de Filosofie unde a intrat pe locul I şi la Facultatea de Teologie unde a intrat pe locul II.

 

 

Sfinţirea celui de-al doilea Paraclis al Reşedinţei Patriarhale

 

Ieri, 30 septembrie 2008, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a săvârşit slujba sfinţirii celui de-al doilea Paraclis al Reşedinţei Patriarhale din Capitală, cu hramul Sfântul Grigorie Luminătorul, Episcopul Armeniei, prăznuit astăzi de Biserica Ortodoxă. De asemenea, acest lăcaş de cult mai are ca ocrotitori pe Sfântul Cuvios Daniel Sihastrul, Sfântul Prooroc Daniel şi Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul. La slujba de astăzi au participat 17 ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

 

Împliniri şi perspective ale Arhiepiscopiei Bucureştilor la un an de arhipăstorire a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel

 

 

.

 

Cuvântul Preafericitului Daniel la un an de la întronizare: ‘Recunoştinţă pentru împliniri şi responsabilitate pentru noi lucrări’

 

 

.

 

Mesajul Preşedintelui României cu prilejul aniversării primului an de la întronizarea Preafericitului Daniel

 

 

.

 

MUNPOSAN `94 – 15 ANI DE CHIRURGIE PRIVATA

 

Miercuri, 1 octombrie 2008, primul spital privat din Romania aniverseaza 15 ani de existenta. Un grup de oameni sufletisti si curajosi, in frunte cu medicul chirurg CODRUT MUNTEANU, medic primar chirurg si doctor in stiinte medicale, au cutezat sa infiinteze PRIMUL SPITAL PRIVAT DIN ROAMANIA, in vremuri nu tocmai limpezi pentru medicina si societatea romaneasca.

 

De 15ani, MUNPOSAN este un centru medical complet de diagnostic si tratament, ce promoveaza atat princiipile medicale de inalt profesionalism, cat si preceptele crestine, preocupandu-se permanent de imbunatatirea serviciilor oferite pacientilor sai.

 

Cifrele statistice la acest ceas aniversar sunt mai mult decat elocvente:

 

160.000 pacienti consultati;

 

12.000 pacienti internati, dintre care peste 7.500 operati;

 

71.000 pacienti carora li s-au recomandat si efectuat peste 650.000 de analize medicale.

 

Aceste realizari sunt rezultatul capacitatilor profesionale ale cadrelor medicale ce isi desfasoara activitatea in cadrul clinicii noastre, consacrata ca o unitate medicala de referinta in domeniul chirurgiei endocrine, la standarde europene. Dotarea medicala si experienta profesionala a personalului sunt puse in slujba fiecarui pacient ce ne trece pragul.

 

La implinirea a 15 ani de existenta, in data de 1 octombrie 2008, incepand cu orele 10,00, sunt prevazute a se desfasura la sediul nostru din Bucuresti, strada Witing, nr. 10-12, sector 1, manifestari religioase si stiintifice. Astfel, suita de activitati se va deschide cu slujba Sfintei Liturghii oficiata, cu ocazia hramului Capelei spitalului nostru – Acoperamantul Maicii Domnului, de catre un sobor de preoti. Slujba va fi urmata de un cuvant aniversar si o agapa frateasca.

 

Cu pretuire, DR. CODRUT MUNTEANU Medic Primar Chirurg, Doctor in Stiinte Medicale

 

 

Apariţie editorială

 

Anunţăm apariţia volumul al II-lea al cărţii Maria-Radna. Ein Wallfahrtsort im Südosten Europas, apărut în anul 2004 la editura Schnell&Steiner din Germania.

 

Autorul este Excelenţa Sa Episcopul Martin Roos al Episcopiei romano-catolice a Timişoarei şi continuă volumul I dedicat istoriei acestui sanctuar marian de mare însemnătate pentru istoria creştinismului din părţile noastre. Este vrednică de semnalat apariţia aceasta, cu atât mai mult cu cât sanctuarul marian de la Radna este vizitat în egală măsură de catolici şi de ortodocşi, care caută în rugăciunile lor mijlocirea Prea Curatei Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioarei Maria.

 

 

In perioada 25 sept. -25 oct. P.S. Justin Sigheteanul se afla cu binecuvantarea P.F. Patriarh Daniel in S.U.A. P.S. Sa a fost invitat atat de catre I.P.S. Nicolae Condrea cat si de I.P.S. Nataniel si v-a participa la cateva momente importante, intalnindu-se cu comunitatile ortodoxe romanesti din S.U.A . Duminica 28 sept. P.S. Sa a savarsit Sf.Liturghie la Parohia “Sf. Cruce” pastorita de Parintele Claudiu Lutai sub obladuirea canonica a I.P.S. Nataniel. La aceasta parohie a slujit si parintele Gheorghe Calciu Dimitreasa , pentru care P.S. Sa a savarsit o pomenire intr-un vesnica odihna a parintelui Calciu. S-au intalnit apoi la Sala Sociala cu credinciosii acestei comunitati apreciind in mod deosebit felul in care sunt organizati. Le-a oferit daruri – iconite si carticele de rugaciuni. Luni 29 sept. Delegatia episcopiei Maramuresului si Satmarului alcatuita din P.S. Justin Sigheteanul, P.C. Prot. Ioan Socolan cu sotia , Dl. Mircea Letiu cu sotia si Arhid. Teodosie Bud, a-u vizitat Casa Alba si Pentagonul cu sprijinul Excelentei Sale Dl. ADRIAN VIERITA, ambasadorul Romaniei la Washington, iar la orele 15.00 s-a intalnit cu acesta la ambasada Romaniei la Washington oferindu-I daruri din Maramures si ragandu-l sa sprijine comunitatea romana ortodoxa a parohiei “Sf.Cruce” de la Washinghton , care urmeaza sa-si construiasca o noua biserica. Vom revenii cu alte relatari si imagini din timpul vizitei.

 

 

PS Gurie slujeşte Sfânta Liturghie la Mânăstirea “Sf. Gheorghe” de lângă Craiova

 

Astăzi, în ziua praznicului “Acoperământul Maicii Domnului”, PS Gurie Gorjeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Craiovei va săvârşi slujba Sfintei Liturghii la Mânăstirea Sfântul Gheorghe de lângă Craiova.

 

Situată în zona viei Priseaca a Sfintei Arhiepiscopii a Craiovei, Mânăstirea Sfântul Gheorghe, al cărei streţ este părintele Grigore Sandu, este o clădire construită din zid de cărămidă ctitorită în anul 1950. Mânăstirea îşi prăznuieşte astăzi cel de-al doilea hram închinat Acoperământului Maicii Domnului.

 

“Paşi spre angajare”

 

Asociaţia Vasiliada, aflată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a organiza ieri, 30 septembrie 2008, de la ora 10.00, la sediul Casei de Cultură Traian Demetrescu Craiova (str. Traian Demetrescu, nr. 31), o întâlnire de informare pentru persoanele cu dizabilităţi cu tema: ”Paşi spre angajare”.

 

Întâlnirea are ca scop promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilităţi prin infomarea şi conştientizarea angajatorilor cu privire la combaterea discriminării şi la facilităţile create de angajarea unei persoane cu dizabilităţi. Persoană de contact: Pr. Adrian Stănulică – director executiv, tel. 0251.521.040

 

 

DUMINICA A XVIII – A DUPĂ RUSALII

 

 

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, Preasfinţitul Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească la Schitul Sf. Nicolae din Giurgiu. Cu acest prilej, a hirotonit întru diacon pe tânărul Bădănace Cătălin Florin. În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată minunea pescuirii minunate, îndemnând totodată pe credincioşi să urmeze pilda Sfinţiilor Apostoli, care au lăsat totul pentru a-i urma Mântuitorului.

 

 

.

 

VIZITĂ LA MUZEUL EPARHIAL AL EPISCOPIEI GIURGIULUI

 

Orele de Religie constituie şi un mijloc de cunoaştere practică a valorilor moştenite de la înaintaşii noştri ortodocşi. Tocmai pentru cunoaşterea acestui patrimoniu cultural religios, elevii clasei a IX-a F de la Liceul „Tudor Vianu”, împreună cu PC. Pr. prof. Laurenţiu Geantă, au vizitat în ziua de 30 septembrie, muzeul Episcopiei Giurgiului. Atenţia cu care elevii au ascultat explicaţiile privind exponatele valoroase ale muzeului eparhial, demonstrează interesul lor pentru cunoaşterea mai multor informaţii despre existenţa vieţii creştine pe aceste meleaguri încărcate de istorie şi trăire duhovnicească.

 

 

81 de ani de la naşterea IPS Nestor Vornicescu

 

Acum 81 de ani, la 1 octombrie 1927 se năştea în Lozova-Vornicenilor din ţinuturile Basarabiei, din părinţii Vera şi Vasile Vornicescu, tânărul Nicolae (Nestor), cel care îşi va purta crucea prin şcolile din Lozova, Neamţu, Bucureşti, Bossey (Elveţia), ajungând la 23 aprilie 1978 Întâistătător al Mitropoliei Olteniei. A slujit douăzeci şi doi de ani lui Dumnezeu şi păstoriţilor, ca Mitropolit al Olteniei. A trecut la Domnul în data de 17 mai, anul 2000.

 

Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Acad. Dr. Nestor Vornicescu s-a îngrijit pentru semenii şi urmaşii săi nu numai de cele ale trupului trecător, dăruindu-le biserici şi mânăstiri pentru odihna trupească întru rugăciune, ci a lăsat peste timp o bogată scriere care se adreseză sufletului şi minţii.

 

De la prima sa lucrare, teza de licenţă cu tema ,,Concepţia creştină despre viaţă“, până la lucrarea de referinţă cu titlul ,,Primele scrieri patristice în literatura noastră – sec. IV-XVI“, fără a aminti de sutele de studii şi articole şi zecile de cărţi care poartă semnătura sa, ne-a transmis dorinţa de a ne cunoaşte credinţa, istoria neamului şi, prin acestea, de a reuşi să ne înţelegem prezentul şi să ne clădim viitorul.

 

Roadele bune ale faptelor părintelui Nestor le întâlnim pe tot cuprinsul Olteniei, în chip de biserici, mânăstiri sau colecţii de carte şi icoane.

 

Dumnezeu să-l odihnească cu drepţii!

 

Astazi, conf. evidentelor raportate de Yahoo, grupul Lacasuri Ortodoxe@KSLCatalin numara, cu ajutorul lui Dumnezeu, aproximativ 7600 membri.

 

Pentru: NOUTATI ORTODOXE – ANUNTURI ORTODOXE – NOUTATI DIN BISERICA – INFORMATII click aici: ARHIVA

 

 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Parteneri

 

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți accesa conținutul Lăcașuri Ortodoxe EXCLUSIV prin e-mail, în sistem gratuit privat.