Lacasuri Ortodoxe intra in al 6-lea an, “crescand in ochii lumii”

De la un mic player Full HD, la… Full HD pe Full Screen. O IMAGINE MAI CLARA, a frumusetii Ortodoxiei…

"In data de 25 decembrie 2012, Agentia noastra de stiri intra in cel de-al 6-lea an de existenta. Am lăsat până in prezent, şi lăsăm şi de acum incolo ca, tot ceea ce înseamnă Lacasuri Ortodoxe, pur şi simplu sa se vadă. Sunt convins ca o publicatie scrisa sau de orice alt tip si, in general, o lucrare desfasurata in spatiul public trebuie lasata sa vorbeasca singura despre ceea ce reprezinta si ce inseamna ea pentru mediul in care apare.

Mai intai, nu pot decat sa le multumesc oamenilor care au participat dintotdeauna, si mai ales celor care au reusit sa ramana si sa continue munca, la realizarea a ceea ce inseamna Lacasuri Ortodoxe astazi. Trebuie sa le urez, atat lor, cat si tuturor vizitatorilor care ne-au fost intotdeauna aproape, partenerilor oficiali, cititorilor, telespectatorilor si ascultatorilor nostri, Sarbatori Fericite si La multi ani!

Si, intrucat m-au intrebat mai multe persoane, in ultimul timp, ce mesaj le vom da abonatilor nostri la implinirea a 5 ani, fiind o varsta frumoasa, sau ce articol vom publica referitor la activitatea noastra, am ales sa imi schimb in minte aceasta intrebare destul de comuna si convenabila ca lauda, fiindca ar fi presupus "un raport de activitate", cu o intrebare care imi place mai mult si pe care o simt mult mai aproape de atmosfera Lacasuri Ortodoxe: "Ce noua surpriza sa le pregatim oamenilor, acum, la intrarea in cel de-al 6-lea an de existenta, dar mai ales, la Sfantul Craciun?".

Este un moment in care pot raspunde acestei intrebari, cu mare bucurie: de astazi, treptat, telespectatorii si vizitatorii Lacasuri Ortodoxe ne vor putea "vedea cu alti ochi", la propriu. Am insistat alaturi de tehnicienii nostri, din cadrul serviciului specializat LiveCamera media PRODUCTION – care v-au obisnuit cu productia de noi softuri si evolutii rapide tehnice in toti acesti ani – si va pot asigura, din acest moment, ca vizitatorii si telespectatorii nostri, vor putea spune, in mod cert ca odata cu varsta am crescut, in mod real, "in ochii lumii"… Incepand de astazi, in programele non-stop TV Lacasuri Ortodoxe, veti urmari treptat transmisiuni in direct la o calitate net superioara chiar si atunci cand alegeti functia… Full Screen. Daca pana in prezent aveati tendinta sa ramaneti in formatul mic al playerului de televiziune, pe care il gaseati atat pe platforma noastra cat si in programele si pe site-urile partenerilor nostri oficiali, de acum, va asigur ca veti uita de aceasta alegere. Am creat softuri si am facut reglaje tehnice si configuratii speciale – si s-a muncit mult timp la asta – pentru ca acest lucru sa devina posibil. Din cate se stie, transmisiunile LIVE ajunsesera deja la o calitate Full HD pe format mic (atat cat sa le permitem serverelor sa faca fata transferului rapid de date si atat cat sa nu provocam nemultumiri in randul celor care nu dispun de PC-uri de ultima generatie), incat cel putin la dimensiunile standard ale unui player de site faceam fata foarte bine, mai ales in conditiile in care alte transmisiuni live pe Internet (si asa nu foarte multe), stiti foarte bine, erau si inca sunt cu mult mai slabe calitativ.

Totusi, am ales sa nu ne oprim aici! In urmatoarele zile, veti incepe sa va obisnuiti cu o claritate a imaginii mult mai mare, nu doar la dimensiunea standard dar si pe… Full Screen (pe intreg ecranul/Panormaic). In ce consta, insa, surpriza cea mare? Toti telespectatorii au observat ca, daca transmisiunile in direct aveau o calitate mai mult decat satisfacatoare, totusi cand se incheia o transmisiune si se revenea la programul TV Non-Stop Lacasuri Ortodoxe, totul se intorcea la calitatea de altadata, una nu foarte multumitoare. Avem aici doua fotografii care vorbesc de la sine. Diferenta este una evidenta. De acum – si in acest punct ne bucuram si mai mult, pentru ca ii avem alaturi si pe partenerii nostri oficiali, din alte episcopii si arhiepiscopii cu care am dezvoltat proiecte de televiziune in parteneriat (despre care veti afla mai multe in urmatoarea perioada) – programul TV Non-Stop Lacasuri Ortodoxe va atinge calitatea transmisiunilor in direct. Reusita este una extraordinara, la care nici nu visa cineva altadata – si ne situeaza in top, din nou, la nivel international. Pe scurt? Raportul calitate/dimensiuni la receptie nu va mai diferi de cea de la emisie: si… vorbim aici despre… Full HD.

Diferenta in calitate - Crestem in ochii Dvs Lacasuri Ortodoxe 5 ani

Asa am vrut sa va spunem noi: La multi ani!, facand tot ceea ce ne sta in putinta pentru a avea si… Sarbatori fericite!

Multumind Domnului pentru Toate, Craciun Fericit!"

Presedinte Asociatiei Lacasuri Ortodoxe

Ing. pr. Catalin Ion

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.