Algeria intentioneaza sa dezvolte parteneriate cu Biserica Ortodoxa Rusa

Mitropolitul Ilarion si Ambasadorul Algeriei in Rusia dec 2012 Mitropolitul Ilarion, seful Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii Ortodoxe din Patriarhia Moscovei a avut o intalnire, in aceste zile, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Algeriei în Rusia, Ismail Serge, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe. La reuniune a mai participat, de asemenea, Consilierul Ambasadei Algeriei din Moscova, Faiza Latrus.

Diplomatul algerian i-a multumit Mitropolitului Ilarion pentru intalnire și a subliniat importanța Bisericii Ortodoxe Ruse, în viața societății ruse. Cu aceasta ocazie, Ambasadorul Serge și-a exprimat disponibilitatea de a dezvolta o serie de parteneriate cu Patriarhia Moscovei.

Părțile au discutat aspecte legate de dialogul inter-religios și alte teme de interes reciproc.

După întâlnire, Mitropolitul Ilarion și Ismail Serge si-au oferit reciproc daruri, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.