Pana si americanii care erau de partea razboiului din Siria, incep sa inteleaga situatia riscanta a crestinilor

razboi Siria Din articolele publicate in ultimele zile, chiar si de presa facțiunii pro-război din Statele Unite ale Americii, pare ca situația creștinilor din Siria sa inceapa a fi, in sfarsit, inteleasa corect, informeaza Agentia de stiri Lacasuri ortodoxe.

Se cunoaste, de ceva timp, ca facțiunile rebele din Siria sunt „un amestec de disidenți sirieni, de dezertori dornici de putere și, cel mai important, de organizatii teroriste radical-islamiste, cum ar fi organizațiile Frăției Musulmane și chiar Al-Qaeda”, dupa cum apreciau mai multi editori si analisti din SUA. Guvernul SUA a furnizat in mod deschis, acestor grupuri, ajutor, dar nu si arme, insa există dovezi semnificative care demonstreaza ca guvernele occidentale au furnizat deja echipament militar, sau au promis să facă acest lucru.

In acelasi timp, mass-media occidentală nu a incetat sa interpreteze, în mod constant, regimul alawit al presedintelui sirian Bashar al-Assad, ca pe un adevart monstru, insistând asupra faptului că "guvernul a comis execuții în masă" și ca "tinteste în mod intenționat populația civila". Intr-un mod convenabil(!), ambele surse, atat turcești cat și israeliene, susțin si ele că "trupele regimului au lansat atacuri cu bomba la frontierele lor", turcii folosind aceasta ca pe o justificare pentru începerea exercițiilor militare peste frontieră în Siria. De ce ar porni Assad focul, în mod intenționat, asupra Turciei și Israelului? Nu s-a explicat.

Din păcate pentru grupurile minoritare din Siria, cuprinzand aproximativ 2.100.000 de creștini, facțiunile rebele islamiste, în mare parte, raman ceva in continuare greu de inteles, ca si regimul anterior.

Rapoartele indica faptul ca Armata Libera Siriana si cei ce ii urmeaza acesteia tintesc in mod intentionat grupurile si enclavele creștine, la fel cum, de altfel, întregul oraș Homs a fost evacuat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), de unde se estimeaza ca au plecat aproximativ 35.000 de crestini, ca urmare a conflictului.

Oricare s-ar intampla sa fie implicarea guvernului american, în cazul în care guvernul laic al Siriei se încadrează într-o coaliție dominata islamic pare foarte probabil ca creștinii sirieni sa se descurce la fel de prost ca și cei din alte natiuni ale Orientului Mijlociu, pentru care Statele Unite ar fi fost "eliberatorul”, precum: Irakul, Afganistanul, Libia și Egiptul.

Din fericire, americanii par să se opună sprijinului militar acordat rebelilor sirieni, cu un procentaj de aproximativ 3 la 1. În timp ce moartea și distrugerile din Siria sunt teribile, realitatea este că in cazul in care rebelii câștigă lupta, aceasta ar putea insemna opresiuni islamiste mai mari la adresa creștinilor și a altor minorități din această țară.

Să sperăm că lumea va lasa populatia Siriei sa iși rezolve problemele proprii, în loc sa instige la încă o catastrofă, precum așa-numita "Primăvara Arabă", raspandita în întreg Orientul Mijlociu, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, analiza de: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.