Biserica ortodoxa jefuita in Dorr, Michigan

Biserica Sfanta Cruce Dorr Michigan a fost sparta Conform informatiilor primite din Dorr, Michigan, parintele Grigorie Hogg și parohienii Bisericii Ortodoxe antiohiene Sfânta Cruce din oras sunt intrigati, in urma unei spargeri recente a bisericii lor, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Hotul, care a patruns printr-o mica spartura printr-o fereastra aflata in dos, a furat o serie de obiecte, printre care candele si sfinte-vase de slujire – niciunul dintre acestea cu valoare mare, in bani. Nimic nu a fost vandalizat.

"Mi-ar plăcea să vorbesc cu această persoană, pentru a vedea ce a avut de gand", a declarat Hogg, pentru presa locala. "Nu a facut nimic care sa insemne ca si-ar fi dorit multi bani".

Biserica se afla în partea de vest a localitatii Dorr. Parintele bănuiește ca hoțul a intrat noaptea, anchetatorii descoperind urme in zăpadă.

Ceea ce lipseste, din interiorul bisericii, sunt cinci candele de bronz, care se aflau amplasate la icoane, un set de botez, sfinte-vase și pânza folosita atunci cand se acorda Sfanta Împărtășanie. "A varsat niste ulei si o sticlă de vin din altar a fost deschisa, dar nu a baut din ea", relateaza parintele.

Elementul cel mai valoros a fost o cutiuta placata cu aur, in care se pastra Sfanta Impartasanie folosita în timpul Postului Mare. Hogg estimeaza ca aceasta caseta avea o valoare de aproximativ 700 de dolari.

Toate obiectele care lipsesc, a mai spus acesta, valoreaza in jur de 2.000 de dolari.

Una dintre candelele care atârna în fața icoanelor de la altar, nu a fost luată. Destul de ciudat, intrucat cea ramasa atarna exact în fața icoanei hramului bisericii, un sfânt cu o cruce in mana. "Este ciudat”, remarca acesta.

La urmatoarea slujba, care a avut loc duminica, 16 decembrie 2012, membrii bisericii au facut unele rugaciuni speciale, au stropit cu agheazma în jurul bisericii, au organizat astfel o mica procesiune, dupa care au inceput Sfanta Liturghie.

Biserica este asigurata, a mai spus Hogg, iar alte biserici ortodoxe din West Michigan s-au oferit să ajute la înlocuirea obiectelor furate, alaturi de alte persoane din Rusia și Ucraina.

Hogg le-a cerut oamenilor sa se roage pentru hoț. El a spus că este regretabil faptul că persoana nu a venit la el, sa-i ceara pur si simplu sa o ajute. "As fi reusit sa fac ceva".

"Trebuie să fie intr-o stare foarte rea, daca a avut nevoie de astfel de lucruri ieftine", a mai spus el. "Nu știu. Nu sunt supărat. Sunt doar trist pentru el”, a incheiat preotul, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.