Peste 80 de lideri ai organizatiilor crestin-ortodoxe, reprezentati de un Arhiepiscop roman, la Casa Alba

Peste 8o de reprezentanti ortodocsi la Casa Alba decembrie 2012Conform informatiilor primite din Baltimore, Maryland, peste 80 de reprezentanți ai organizațiilor crestin-ortodoxe s-au strans laolalta la Casa Albă, in urma cu cateva ore, astăzi, 18 decembrie 2012, pentru a discuta despre alianțe strategice cu Biroul Casei Albe pentru Parteneriate de Vecinatate si Credinta, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Prezent pentru a discuta despre rolul creștinilor ortodocși in sensibilizarea societatii, în caz de catastrofe, și dezvoltarea comunitară în Statele Unite, a fost Arhiepiscopul Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi. De asemenea, au mai fost prezenți Episcopul Grigorie de Nyssa, al Episcopiei Ortodoxe Carpato-Ruse si Episcopul Sebastian de Zela, secretar șef al Sinodului grec-ortodox Eparhial al Arhiepiscopiei, reprezentându-l pe Arhiepiscopul Demetrios al Americii, un membru al Comisiei Prezidențiale pentru organizațiile religioase.

"Oportunitatea acestui nivel de discurs cu Casa Albă este o modalitate importantă de a construi parteneriate între comunitățile noastre și de a contribui la îndeplinirea nevoilor de aici, în Statele Unite", au amintit participantii.

"Conferința este un pas important in unirea eforturilor creștinilor ortodocși de a sluji în mod eficient comunitățile proprii", s-a mai precizat in discursuri.

S-au mai explorat, cu aceasta ocazie, potențialele colaborări cu Guvernul Federal, in sprijinirea activitatii Bisericii, tinand cont ca toti cei aflati in "comunitatea creștină ortodoxă joaca un rol decisiv in mobilizarea socială, in răspunsul la dezastre, precum și in dezvoltarea comunității", dupa cum a precizat Paul D. Monteiro, director asociat al Oficiului Casei Albe in Angajamentul Public. Conferința a insemnat si un forum al dialogului și cooperarii reciproce in mai multe domenii, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.