Daca o vor face de 77 de ori, de 77 de ori ii vom ierta!

Graffiti-pe-zidurile-manastirii-Sfanta-Cruce-din-Ierusalim Extremistii evrei au pulverizat vopsele de tip graffiti, zilele trecute, pe zidurile Mănăstirii grec-ortodoxe Sfanta Cruce din Ierusalim, lansand mesaje anti-crestine inclusiv pe porțile unui cimitir armean, conform declaratiilor politiei, citate zilele trecute de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Acestia au mai taiat, de asemenea, cauciucurile a trei autoturisme aparținând celor din manastire, amprentand zidurile cu "Price Tag”, cuvinte care se referă la o infracțiune motivată de ură împotriva palestinienilor, și "Happy Hanukah".

In utlimele ore, atacurile au atras o condamnare puternică din partea primului-ministru israelian, Benjamin Netanyahu, care și-a exprimat "dezgustul" fata de asemenea incidente.

"Valorile evreiesti, cu care am fost crescuti și prin care ne creștem propriii copii, resping cu fermitate astfel de acțiuni", a spus el într-o declarație. "Libertatea cultului, pentru toate religiile din Israel, va fi aparata și vom lua măsuri legale împotriva persoanelor care au comis astfel de acte imorale".

Starețul mănăstirii vechi din secolul al XI-lea, Parintele Claudiu, a declarat că a observat graffiti-ului la ora 4:30, când sosise la rugaciune.

"Este a șaptea oară cand se intampla acest lucru", a declarat el reporterilor. "Și noi iertăm de șapte ori. Daca o vor face din nou, de 77 de ori, de 77 de ori ii vom ierta. Dacă ar fi batut, insa, pur și simplu, la ușa noastră, i-am fi invitat la o cafea si le-am fi vorbit despre credința noastră. I-am fi felicitat, bineinteles, si de Hanuka", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.