publicat în: Arhivă

Relaxarea normelor privind procesiunile religioase pe drumurile publice din Rusia

procesiune Rusia Curtea Constituțională a Federației Ruse a declarat neconforme cu legile fundamentale ale Statului, masurile care ii constrangeau pe organizatorii de slujbe in spatiul public, sa informeze in prealabil autoritatile oficiale publice, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Astfel de măsuri au fost luate, pana in prezent, doar prin analogie cu organizarea de reuniuni, de mitinguri și demonstrații laice.

Legislația existentă, pana în prezent, nu facea nicio distincție între întâlnirile de rugăciune, care nu reprezintă o amenințare pentru pacea, morala și sănătatea cetățenilor, și adunările care prezinta acest pericol potențial.

Prin urmare, Curtea Constituțională a dispus, totodata, legiuitorilor, sa faca modificările necesare în reglementarea ordinii, privind ritualurile și ceremoniile religioase, inclusiv întâlnirile de rugăciune, astfel incat „acestea sa poata fi efectuate fără preaviz, în cazul în care nu încalcă alte cerințe ale Constituției și legislației în vigoare", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin