publicat în: Arhivă

Credinciosii copti trebuie sa voteze la referendumul privind Constitutia

Papa Tawadros II Papa Tawadros al II-lea sustine ca Biserica Coptă din Egipt nu ii va împinge pe enoriașii sai sa voteze cu "da" sau "nu" la referendumul privind viitorul proiect de Constitutie, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

La o întâlnire care a avut loc ieri, 13 decembrie 2012, cu Consiliul Bisericilor Catolice din Egipt, Papa Tawadros al II-lea, liderul Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt, a declarat că creștinii din tara se bucura de "libertatea completă" de a participa la referendumul constituțional viitor, subliniind că copții ar trebui să "meargă la vot".

Tawadros al II-lea, a mai subliniat, de asemenea, la întâlnire, ca Biserica Ortodoxă nu ii va împinge pe creștini să voteze cu "da" sau "nu", în sondajul viitor.

Biserica Ortodoxă a mai trimis anterior o notă, Președinției, vizavi de articolele proiect, constituționale, cu care nu este de acord.

Între timp, Bisericile Anglicane și Catolice din Egipt si-au anunțat intenția de a participa la a treia rundă de dialog, la nivel național, care vizează rezolvarea impasului politic actual, găzduită de Președinție, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.