publicat în: Arhivă

IPS Gherasim, in Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea – 2 decembrie 2012

Slujba la Catedrala Arhiepiscopala din Ramnicu Valcea 2 dec 2012 slideBiserica Ortodoxă s-a aflat in data de 2 decembrie 2012, în Duminica a XXXI-a după Rusalii, a treia din Postul Nașterii Domnului. Cu acest prilej, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi şi diaconi în prezența Chiriarhului locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, condusă de Prof. Marian Cristi Stroe.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Părintele Constantin Olariu, Inspector pentru Catehizarea tineretului în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidenţiat principalele înţelesuri duhovniceşti ce se desprind din pericopa evanghelică.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim i-a binecuvântat pe numeroşii credincioşi prezenţi la Sfânta Liturghie și le-a mulțumit pentru participarea la sfintele slujbe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Arhidiacon Cristian Ioan Cioteanu