Manifestari dedicate Zilei Nationale la Ramnicu Valcea

Ziua Nationala la Ramnicu Valcea 2012 slideÎn Arhiepiscopia Râmnicului, in ziua de 1 decembrie 2012, s-au desfăşurat o serie de evenimente religioase şi culturale dedicate zilei unităţii naţionale a românilor.

Manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea „Zilei Naţionale a României” au început în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea cu săvârşirea Sfintei Liturghii Arhiereşti, oficiată de către Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, monahul Gherasim Viorel Vladimir Haţegan, de la Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi” Gruiul Lupului, a fost hirotonit întru ierodiacon, iar părintele ierodiacon Alexie Andrei Alexandru, tot de la Mănăstirea Gruiul Lupului, a fost hirotonit întru ieromonah pe seama acestei chinovii.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc, urmată de un Te Deum de mulţumire pentru binefacerile aduse de Dumnezeu asupra conducătorilor ţării şi asupra poporului român dreptcredincios.

La final, Preasfinţitul Episcop Emilian Lovişteanul a rostit un cuvânt de învăţătură dedicat momentului aniversar.

Tot, in aceeasi zi, de la orele 10.00, la Monumentul Independenţei din municipiul Râmnicu Vâlcea, s-a desfăşurat un ceremonial militar religios, dedicat „Zilei Naţionale a României”. La 1 decembrie se împlinesc 94 de ani de la înfăptuirea unităţii naţionale a românilor într-un singur stat (1918-2012), eveniment consacrat după Decembrie 1989 ca Ziua Naţională a României.

Pentru toţi eroii neamului care își odihnesc osemintele în glia străbună, s-au înălţat rugăciuni în cadrul unei slujbe religioase, oficiată de un sobor de preoţi și diaconi de la parohiile din municipiu în frunte cu Pr. Ion Predescu – Consilier Social-Misionar în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.

La manifestările prilejuite de aceste evenimente desfăşurate la Monumentul Independenţei din centrul oraşului, au participat numeroşi râmniceni. Aici, reprezentanţii tuturor instituţiilor statului, ai partidelor politice şi ai altor organizaţii au depus coroane de flori şi jerbe de flori în memoria eroilor neamului. În încheiere a avut loc o paradă militară.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.