Trei lacasuri ortodoxe restituite de stat, Bisericii Ortodoxe din Estonia

Catedrala Ortodoxa din Tallin Trei clădiri din Talin sunt restituite Bisericii Ortodoxe Estoniene, aflata sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Este vorba despre o capelă de pe strada Herne, de Biserica Sfantul Nicolae, de pe strada Treiali și de clădirea bisericii de pe strada Kaevuri.

In data de 27 noiembrie 2012, Mitropolitul Corneliu de Estonia și primarul Talin-ului, Savisaar Edgar, au semnat documentele in cauza.

"Bisericile noastre – 27, în Talin – trebuie să fie bine intretinute, spre bucuria enoriașilor și admirația vizitatorilor", a spus primarul.

„Mitropolitul Corneliu ne-a cerut să transferam dreptul de proprietate asupra clădirilor, parohiilor, și nu văd niciun motiv să il refuzam. Este clar că parohiile, în calitate de proprietar, pot mai ușor să găsească modalități de intretinere si renovare".

Primarul a mai subliniat faptul că orașul a implementat proiectul "Renasterea bisericilor”, care l-a costat, indiferent de cultele implicate, 80 de milioane de coroane, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.