publicat în: Arhivă

Dezbatere: Familia Crestina azi

Familia Crestina azi - Asociatia Liga Femeilor Crestin-Ortodoxe din Ramnicu Valcea 2012 slide Membrele Asociaţiei Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea, organizaţie nonguvernamentală ce funcţionează sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului, au participat miercuri, 28 noiembrie 2012, începând cu orele 17:00, în Sala de festivități a Complexului Spiritual-Cultural „Sfântul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, la dezbaterea cu tema „Familia Creştină azi”.
Manifestarea a fost organizată în cadrul Proiectului „Școala familiei” ce se desfășoară în perioada 1 august 2012 – 31 ianuarie 2013. La această dezbatere a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a ținut un cuvânt de învățătură.
„În contextul frământărilor contemporane, prin proiectul „Școala Familiei” avem privilegiul de a organiza această dezbatere deoarece ne dorim ca elevii noștri să dobândească, pe lângă pregătirea intelectuală, orientarea duhovnicească necesară întemeierii unei familii creștine. Mulțumim din suflet celor prezenți și rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l răsplătească pe Preasfințitului Părinte Episcop Vicar Emilian Lovișteanul pentru grija părintească pe care ne-o poartă.” , a spus Prof. Titela – Violeta Negrea, manager proiect „Școala Familiei”.
Printre participanţi s-au mai aflat Prof. Daniela Ionescu, Inspector de Religie în cadrul ISJ Vâlcea, Prof. Mihai Moldoveanu de la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea şi Pr. Emanoil Bărbuţ, îndrumător spiritual al Asociaţiei din partea Arhiepiscopiei Râmnicului, precum și elevi de la Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab”, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” și de la Liceul de Artă „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea.
– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Arhid Ioan Liviu Găman