Reactii la adresa celor care pun la indoiala rolul Crestinismului in istoria Rusiei

isteria antibisericeasca din Rusia - distrugerea crucilor Societatea Imperiala Ortodoxa Palestina a condamnat încercările de a pune la îndoială rolul Creștinismului în istoria Rusiei și a promis să apere valorile acestuia. O declarație în acest sens a fost emisă la Moscova, ieri, miercuri, 28 noiembrie 2012, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Dezaprobam încercările anumitor forțe de a diviza societatea și de a pune la îndoială rolul tradiției Crestin-Ortodoxe în definirea identității naționale a poporului rus.

Suntem pregătiți să luam măsuri decisive pentru a proteja interesele și valorile naționale tradiționale creștine, pentru a sprijini unitatea națională, pacea civilă și armonia în Rusia", se arata in declarația oficială.

Societatea a mai subliniat că poporul rus a suferit persecuții "umilitoare" religioase și este, prin urmare, în măsură să stabilească "o ordine socială, care sa contracareze orice blasfemie și insultele la adresa convingerilor religioase", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.