Patriarhia Antiohiei isi exprima solidaritatea cu Biserica Ortodoxa Rusa. Alte sustineri, din partea BOR, Patriarhiei Ecumenice…

logo Patriarhia Rusiei Reprezentantul Patriarhiei Antiohiei, Arhiepiscopul Nifon Filipopolis, a trimis o scrisoare Mitropolitului Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului pentru Relații Externe al Bisericii Patriarhiei Moscovei, prin care a exprimat solidaritatea Patriarhiei Antiohiei cu Biserica Rusa, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Scrisoarea subliniaza, în mod special, faptul că Biserica Ortodoxă a Antiohiei se declara indignata de actele ofensatorii comise în interiorul unor biserici și mănăstiri ale Bisericii Ruse și "condamna cu fermitate acțiunile similare, îndreptate împotriva Ortodoxiei universale” , notând cu stupoare ca unele țări occidentale consideră acest comportament ca fiind unul legal, printr-o interpretare restrictivă a noțiunii de „drepturi ale omului", de fapt încalcand drepturile altora.

Preafericitul Părinte Patriarh "Ignatie a mai subliniat ca, personal, a împărtășit poziția sa", Bisericii Ortodoxe Ruse, privind problema drepturilor omului, "exprimata de mai multe ori de către Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill, care avertiza ca „drepturile omului devin imposibil de respectat, în cazul în care nu se iau în considerare valorile traditionale spirituale”.

In ultima perioada, astfel de mesaje au fost primite si din partea: Patriarhiei Romane, Consiliului Conferintei episcopale a Europei, Arhiepiscopului Paolo Pezzi, Episcopatului catolic al Lituaniei, Primatului Bisericii Ortodoxe a Poloniei, Bisericii Evanghelice a Germaniei, Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I s.a..

In scrisoarea de sustinere a Patriarhului Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel afirma:

„Din păcate, atitudinea anti-creștină a unor persoane sau grupuri care pretind a reprezenta societatea civilă este din ce în ce mai simțita în lume, în timp ce valorile eterne morale ale Creștinismului propovăduit de către Biserica Ortodoxă sunt din ce în ce mai depreciate, într-o societate individualistă și laică, care, din păcate, nu mai este capabila să perceapă prezența lui Dumnezeu și sa constientizeze nevoia de comuniune cu El.

Biserica Ortodoxă Română sprijină acțiunile surorii sale, Biserica Ortodoxă Rusă, în favoarea apărării și răspândirii principiilor evanghelice și conservarii tradițiilor creștine bimilenare în societate”.

In scrisoare, se mai arata: „Din păcate, vedem că societatea capitalistă actuală este adesea ostila Bisericii și activitatiilor acesteia în cadrul societatii”, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.