Curtea din Sankt Petersburg a respins procesul intentat Madonnei

Madonna in Sankt Petersburg Judecatoria din districtul moscovit Sankt Petersburg a respins ieri, joi, 22 noiembrie 2012, procesul intentat de un grup de figuri publice divei pop Madonna, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Instanța i-a obligat pe reclamanți, la plata taxelor avocatesti ale pârâtului.

Cei zece reclamanți trebuie sa plătească 22.022 ruble și 22 copeici, fiecare, catre două companii ale paratului și 16.000 de ruble și 16 copeici catre o alta.

Hotărârea va fi atacata, insa, in recurs, conform declaratiei unuia dintre reclamanți, Daria Dedova, pentru reporteri.

În luna august 2012, reclamanții au intentat procese separate împotriva Madonnei, Louise Ciccone, solicitand o despagubire de 333 milioane de ruble, pentru daunele morale suferite de credincioșii ortodocși și de locuitorii din Sankt-Petersburg. Procesele au fost pregătite de către Uniunea Cetatenilor Rusi și de mai multe alte organizații publice.

Acestia au prezentat in proces casete video, in care se arata cum Madonna călca în picioare o cruce ortodoxă și cerea publicului să ridice mâinile, cu bratari roz, în sprijinul minorităților sexuale.

Olga Lototskaia, PR si manager al companiei de promovare Planet Plus, a declarat că doar unul dintre reclamanți a participat la concert, ceilalti vazand videoclipurile cu evolutia Madonnei doar pe Internet, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

– pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.