Biserica Armeneasca a Celor 12 Apostoli din Kars atrage un numar mare de turisti in Turcia

Biserica armeneasca a celor 12 Apostoli din Kars Conform informatiilor primite din Yerevan, Biserica Armeneasca a Celor 12 Apostoli din Kars, Turcia, atrage, in ultimul timp, atenția atât turiștilor locali cat și străini, datorită construcției sale istorice și arhitecturii, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Directorul Culturii și Turismului din Kars, Hakan Doganai, a declarat într-o conversație cu reporterul agenției de știri "Anadolu", ca nu poate nega faptul că majoritatea construcțiilor, care sunt în centrul atenției turiștilor, au origine armeană.

Printre altele, el a declarat că Regele Abas a construit Biserica Armeneasca a celor 12 Apostoli din Kars, în timpul domniei dinastiei Bagratuni, dar ulterior (după genocidul armean din 1915) aceasta s-a transformat în moschee.
Oficialul turc a declarat că majoritatea turiștilor străini doresc să vada Biserica Armeneasca a celor 12 Apostoli din Kars și ruinele istoricului oras Ani.

Biserica armeneasca, veche de sute de ani, a celor 12 Apostoli din Kars, nu și-a schimbat aspectul său interior și exterior. Crucea este singura care a fost data jos de pe cupola bisericii si o catedra din lemn a fost construita în apropierea altarului, pentru discursurile mullahului, in interiorul bisericii. Fără a aduce atingere bisericii, ea a fost transformata în moschee, după genocidul armean, dar in prezent ea nu mai servește drept moschee musulmană, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.