Cazul de la Manastirea Caraiman-Busteni, relatat chiar de conducerea manastirii

manastire caraiman busteniCu privire la informaţiile apărute în presă despre cazul de la Mănăstirea Caraiman-Buşteni conducerea Mănăstirii face următoarele precizări:

În data de 18 noiembrie 2012 s-a prezentat la Mănăstirea Caraiman, din localitatea Buşteni, judeţul Prahova, un credincios în vârstă de 33 de ani (Costinescu Claudiu) din Bucureşti care a solicitat să fie cazat la mănăstirea noastră. I-am adus la cunoştinţă care sunt condiţiile de cazare, l-am înregistrat în registrul de cazare, i-am făcut copii xerox după cartea de identitatea şi l-am cazat singur într-o cameră de la etajul unu. În perioada cât a stat la mănăstire a participat la toate Sfintele slujbe, a stat de vorbă cu părinţii din mănăstire, a avut un comportament normal, nu a dat dovadă şi nici nu a afirmat că ar avea vreo problemă. Spunea că îi place la mănăstire şi se simte foarte bine mai ales când se roagă în biserică.

În seara zilei de 21 noiembrie a participat la slujba vecerniei şi la sfârşitul slujbei l-a rugat pe părintele care a slujit să-i citească nişte rugăciuni pentru sănătate.

După ce i s-au citit rugăciuni, a mulţumit şi a mers la cameră. La aproximativ două ore după aceea (orele 20.00) a ieşit din cameră doar în pantaloni şi a început să strige după ajutor că s-a tăiat. Paznicul mănăstirii a mers imediat la el şi a constat că avea sânge pe mâna stângă şi pe burtă. La dus în cameră, la aşezat pe pat, unde era cuţitul plin de sânge, şi a anunţat conducerea mănăstirii, care la rândul ei a anunţat poliţia. Au venit cei de la poliţie împreună cu salvarea care i-a acordat primul ajutor.

Din cele declarate de acesta reiese că nu ştie ce s-a întâmplat, îşi aduce aminte doar că, după ce a venit de la biserică, a intrat în cameră, a încuiat uşa şi a citit acatistul Sfântului Duh. La un moment dat a luat o geantă de mână pe care o avea cu el şi a intrat în baie. După câtva timp a ieşit din baie cu un cuţit în mâna dreaptă iar la mâna stângă aproape de încheietură şi în partea superioară stângă a stomacului era tăiat şi îi curgea sânge. În baie au fost găsite 7 flacoane de ginseng goale, o seringă folosită şi încă 7 nefolosite, o sticlă de vodka goală, iar în haina din cuier au fost găsite 3 folii de diazepam.

A spus că este căsătorit, că se înţelege foarte bine cu soţia şi că nu are nici un fel de probleme care să-l determine să facă acest gest. Se pare însă că totul a fost premeditat, întrucât pe noptiera de lângă pat a fost găsit un carneţel în care îşi cerea iertare de la prieteni, de la soţie şi de la părintele Gherontie pentru că a făcut acest gest şi tocmai la mănăstire.

A fost transportat la spitalul din Sinaia după care a fost dus la Spitalul de Urgenţe din Ploieşti. Este în afara oricărui pericol iar tăieturile au fost superficiale.

Centrul de presa al Patriarhiei Romane

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.