publicat în: Arhivă

Cazul de la Manastirea Caraiman-Busteni, relatat chiar de conducerea manastirii

manastire caraiman busteniCu privire la informaţiile apărute în presă despre cazul de la Mănăstirea Caraiman-Buşteni conducerea Mănăstirii face următoarele precizări:

În data de 18 noiembrie 2012 s-a prezentat la Mănăstirea Caraiman, din localitatea Buşteni, judeţul Prahova, un credincios în vârstă de 33 de ani (Costinescu Claudiu) din Bucureşti care a solicitat să fie cazat la mănăstirea noastră. I-am adus la cunoştinţă care sunt condiţiile de cazare, l-am înregistrat în registrul de cazare, i-am făcut copii xerox după cartea de identitatea şi l-am cazat singur într-o cameră de la etajul unu. În perioada cât a stat la mănăstire a participat la toate Sfintele slujbe, a stat de vorbă cu părinţii din mănăstire, a avut un comportament normal, nu a dat dovadă şi nici nu a afirmat că ar avea vreo problemă. Spunea că îi place la mănăstire şi se simte foarte bine mai ales când se roagă în biserică.

În seara zilei de 21 noiembrie a participat la slujba vecerniei şi la sfârşitul slujbei l-a rugat pe părintele care a slujit să-i citească nişte rugăciuni pentru sănătate.

După ce i s-au citit rugăciuni, a mulţumit şi a mers la cameră. La aproximativ două ore după aceea (orele 20.00) a ieşit din cameră doar în pantaloni şi a început să strige după ajutor că s-a tăiat. Paznicul mănăstirii a mers imediat la el şi a constat că avea sânge pe mâna stângă şi pe burtă. La dus în cameră, la aşezat pe pat, unde era cuţitul plin de sânge, şi a anunţat conducerea mănăstirii, care la rândul ei a anunţat poliţia. Au venit cei de la poliţie împreună cu salvarea care i-a acordat primul ajutor.

Din cele declarate de acesta reiese că nu ştie ce s-a întâmplat, îşi aduce aminte doar că, după ce a venit de la biserică, a intrat în cameră, a încuiat uşa şi a citit acatistul Sfântului Duh. La un moment dat a luat o geantă de mână pe care o avea cu el şi a intrat în baie. După câtva timp a ieşit din baie cu un cuţit în mâna dreaptă iar la mâna stângă aproape de încheietură şi în partea superioară stângă a stomacului era tăiat şi îi curgea sânge. În baie au fost găsite 7 flacoane de ginseng goale, o seringă folosită şi încă 7 nefolosite, o sticlă de vodka goală, iar în haina din cuier au fost găsite 3 folii de diazepam.

A spus că este căsătorit, că se înţelege foarte bine cu soţia şi că nu are nici un fel de probleme care să-l determine să facă acest gest. Se pare însă că totul a fost premeditat, întrucât pe noptiera de lângă pat a fost găsit un carneţel în care îşi cerea iertare de la prieteni, de la soţie şi de la părintele Gherontie pentru că a făcut acest gest şi tocmai la mănăstire.

A fost transportat la spitalul din Sinaia după care a fost dus la Spitalul de Urgenţe din Ploieşti. Este în afara oricărui pericol iar tăieturile au fost superficiale.

Centrul de presa al Patriarhiei Romane